Nemzetközi foci

Anglia a lábai előtt hever, de Deschamps keményen beleállt a francia védőbe

Jean Catuffe / Getty Images
Jean Catuffe / Getty Images

William Saliba, az Arsenal védője az egyik legjobbja a posztján a Premier League-ben, az előző szezonban beválasztották az év csapatába is az angol bajnokságban. Hiába azonban a szigetországi elismertség, a válogatottban eddig mindössze 12-szer lépett pályára, és csak hat alkalommal kezdőként, a szövetségi kapitány, Didier Deschamps pedig nyíltan kritizálta a játékost a hétfői sajtótájékoztatóján.

Jó szezonja van, de sok olyat tesz, ami nem annyira tetszik. A válogatottban egyelőre limitálva van a játékideje, és amikor pályára lép, akkor sem mindig alakulnak jól a dolgok. A hierarchia sem az ő kezére játszik

mondta Deschamps, aki megjegyezte, hogy akadnak olyanok is a keretben, akik mellett maximálisan kitart, így továbbra is kevés játéklehetőség jut Salibának.

A 23 éves Saliba 2022 márciusában debütált a nemzeti csapatban, és ugyan Deschamps kivitte magával a katari világbajnokságra, mindössze egy meccsen lépett pályára a játékos, a Tunézia elleni csoportmeccsen állt be csereként. Alighanem a nyári Eb-keretben is ott lesz, de a kapitány nyilatkozata után erősen kérdéses, mennyi lehetőséget kap majd.

Kapcsolódó
Könnyekben tört ki a Real Madrid támadója a sajtótájékoztatón
Vinícius Jr.-t a rasszizmusról kérdezték, mire elérzékenyülve azt mondta, napról napra veszti el lelkesedését a labdarúgással szemben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik