Nemzetközi foci

„Bátor játékot várok” – kellemetlen meccset ígér Koszovó a magyar válogatottnak

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Franco Foda szövetségi kapitány kihívásként tekint a koszovói labdarúgó-válogatott magyarok elleni barátságos mérkőzésére, melyet kedden 19 órától rendeznek a Puskás Arénában.

„Jól sikerült az első meccsünk, úgy gondolom, megérdemelten győztünk 1-0-ra Örményországban, akár több gólt is szerezhettünk volna.

A magyarok elleni összecsapás számunkra egy kihívás, kiváltképpen idegenben,

de örülünk, hogy itt lehetünk ebben a csodálatos stadionban, mert ez egy nagyszerű futballünnep lesz valószínűleg telt ház előtt, amit nagyon várunk” – mondta hétfői sajtótájékoztatóján az MTI érdeklődésére a februárban kinevezett német szakember.

Az 57 éves tréner a magyar válogatottról kifejtette, hogy kiváló csapat, amely nagyon fegyelmezetten játszik, taktikailag pedig rendkívül jól felépített és remekül kontrázik.

„Mi is megmutattuk pénteken, hogy jól tudunk futballozni, de javulni szeretnénk az örmények ellen látottakhoz képest. Öntudatos, bátor játékot várok a tanítványaimtól” – fogalmazta meg a koszovóiak célját Foda.

A játékosok nevében Amir Rrahmani arról beszélt, hogy a keddi találkozó nagyon fontos része a felkészülésüknek az őszi Nemzetek Ligájára, mert minél jobban meg kell ismerniük és el kell sajátítaniuk az új szakvezető elképzeléseit.

Foda arra kért minket, hogy nagyon koncentráltan futballozzunk. Magasan, lehetőleg a rivális kapujához minél közelebb támadjuk le az ellenfelet és szerezzünk labdát, mert így gólt is könnyebb lőni. Ez az egyik azon elképzelések közül, melyeket a szövetségi kapitány kért tőlünk

– mondta az MTI-nek az olasz bajnok SSC Napoli védője.

A Puskás Arénában 19 órakor kezdődik a keddi találkozó.

Kapcsolódó
Marco Rossi: Fogalmam sincs, az Eb-n ki fog védeni, de kérem a szurkolókat, hogy támogassák a döntést
A magyar válogatott kedden Koszovó ellen lép pályára felkészülési mérkőzésen.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik