Nemzetközi foci

A Barca elnöke szerint Mbappé érkezése és fizetése feszültséget okozhat majd a Real öltözőjében

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

Február közepén azt írta a Real Madrid ügyeiben többnyire jól értesültnek számító Marca, hogy Kylian Mbappé aláírta előszerződését a spanyol klubbal.

Mbappé jelenleg 30 millió eurónál is többet keres a Paris Saint-Germainben, és bár a Marca szerint a Realnál ennél szerényebb fizetést utalnak majd neki (évente 15 és 20 millió euró körüli összegről van szó), de így is ő lesz a keret legjobban fizetett játékosa.

A Barcelona elnökét, Joan Laportát arról kérdezték, hogy irigykedik-e a Realra Mbappé miatt, mire Laporta azt felelte, hogy egyáltalán nem, és szerinte a Realnál problémát okoz majd a világbajnok klasszis érkezése.

Mbappét nem ajándékba kapják, és látva, hogy milyen összegek repkednek vele kapcsolatban, biztos, hogy a támadósorból egy piacképes játékost el kell adnia a Realnak. Ha már szóba került Mbappé fizetése, nem kizárt, hogy ez feszültséget szít majd az öltözőn belül

– mondta a Barca elnöke, aki arról is beszélt, hogy nagyon szeretné, ha a katalán csapat edzője, Xavi meggondolná magát, és mégis maradna. A játékosként a klubbal mindent megnyerő Xavi január végén, a Villarreal elleni hazai vereség után jelentette be, hogy az idény végén feláll a kispadról.

Kilenc fordulóval a vége előtt a Real nyolcpontos előnnyel vezeti a bajnokságot a Barcelona előtt, és mindkét csapat versenyben van még a BL-ben. A Real a címvédő Manchester Cityvel, a Barca a PSG-vel találkozik a negyedöntőben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik