Nemzetközi foci

Három perc leforgása alatt fordított, egy meccsre Ukrajna az Eb-től

Srdjan Stevanovic - UEFA/UEFA via Getty Images
Srdjan Stevanovic - UEFA/UEFA via Getty Images

Szerhij Rebrov csapata, az ukrán labdarúgó-válogatott csütörtök este 2-1-re nyert Bosznia-Hercegovina ellen az Európa-bajnoki pótselejtezők elődöntőjében.

A gól nélküli első félidőt követően a bosnyákok szereztek vezetést egy öngóllal, de Rebrov a 81. percben egy tökéletes cserével behúzta a meccset. Roman Jaremcsuk ugyanis mindössze négy perc leforgása alatt kiegyenlített, majd a 87. percben az ő beívelését bólintotta a hálóba Artem Dovbyk. Hiába ment előre óriási lendülettel a hazai csapat, Ukrajna jutott tovább és készülhet Izland ellen.

Merthogy a skandinávok Izraelben úgy nyertek 4-1-re, hogy a 22. percben Eran Zahavi büntetőjével hátrányba kerültek. Félidőben azonban már 2-1-re vezetett Izland, ráadásul emberelőnybe került és Zahavi is kihagyott a hajrában egy újabb tizenegyest. Ahogyan lenni szokott, Izrael ment előre, de az ellentámadásokból további két gólt kapott.

Szintén négyig jutott Wales, amely simán verte 4-1-re Finnországot és készülhet a Lengyelország elleni minidöntőre. Robert Lewandowskiék még náluk is jobb meccset hoztak az egykori liverpoolival, a 38 éves Ragnar Klavannal felálló Észtország ellen. A lengyelek Przemyslaw Frankowski góljával előnybe kerültek, Maksim Paskotsinak pedig elég volt 27 perc ahhoz, hogy két sárgát begyűjtsön. Térfélcsere után csak nőtt a nyomás és kijött a csapatok közötti különbség, végül 5-1-re nyert Lengyelország.

A kazahok se jártak sokkal jobban, mint az észtek, Görögország 5-0-val intézte el és Georgia ellen meccsel majd az Európa-bajnoki szereplésért.

Eredmények – Európa-bajnoki pótselejtezők, elődöntő

Lengyelország-Észtország 5-1 (1-0)
Wales-Finnország 4-1 (2-1)

Izrael-Izland 1-4 (1-2)
Bosznia-Hercegovina – Ukrajna 1-2 (0-0)

Görögország-Kazahsztán 5-0 (4-0)
Georgia-Luxemburg 2-0 (1-0)

Olvasói sztorik