Nemzetközi foci

Sallai csapattársa a megváltozott német társadalom miatt kisebb Eb-eufóriát vár

Harry Langer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Matthias Ginter nem adja fel a reményt
Harry Langer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Matthias Ginter nem adja fel a reményt
Matthias Ginter, aki a Freiburgban Sallai Roland és Szalai Attila csapattársa, azt mondta, hogy nem vár akkora lelkesedést Németországban a nyári labdarúgó Európa-bajnokság kapcsán, mint a 2006-os, szintén hazai rendezésű világbajnokságon.

„Nem hiszem, hogy megismétlődhet az az eufória, amit 2006-ban, a nyári mese során átéltünk az óriási szurkolói zónákkal. A társadalmunk túlságosan is megváltozott az elmúlt közel húsz évben. És egyébként is, valószínűleg ez olyasmi, amit nem lehet felülmúlni” – nyilatkozott az SC Freiburg védője a Sportbuzzernek.

A 30 éves, 51-szeres német válogatott játékost Julian Nagelsmann szövetségi kapitány nem hívta be a soron következő, franciák és hollandok elleni felkészülési mérkőzésre kijelölt keretébe, de Ginter azt mondta, nem adta fel, hogy ott legyen az Eb-n.

Nagyszerű érzés és hatalmas megtiszteltetés, ha Németországért játszhatok

– fogalmazott.

A házigazda németek a magyarokkal azonos négyesben szerepelnek majd a június 14-én kezdődő Eb-n, a két együttes 19-én csap össze egymással Stuttgartban. A csoport másik két tagja Svájc és Skócia.

A 24 csapatos torna július 14-ig tart, a csoportokból az első két helyezett, valamint a négy legjobb harmadik jut a 16 közé.

A 2006-os világbajnokságon a házigazda németek bronzérmet szereztek.

(MTI)

Kapcsolódó
„Ez hülyeség!” – visszaszólt a magyaroknak az ír válogatottba meghívott csatár
Sammie Szmodics szerint semmi sem történt az esetleges válogatottsággal kapcsolatban.
Olvasói sztorik