Nemzetközi foci

Moszkvában biztonságban volt, Dubajban letartóztatták a több év börtönre ítélt válogatott futballistát

Mike Kireev / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Quincy Promesnak egy ideig nem lesz gondja a cipőfűzőjével
Mike Kireev / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Quincy Promesnak egy ideig nem lesz gondja a cipőfűzőjével
Hollandia kérésére szerdán letartóztatták Quincy Promest, a hollandok 50-szeres válogatott futballistáját Dubaiban, a hírt az ügyészség szóvivője is megerősítette.

A Szpartak Moszkvában szereplő játékost előbb másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, amiért megkéselte az unokatestvérét, majd egy amszterdami bíróság februárban, a távollétében hat év börtönt szabott ki rá kábítószer-csempészés miatt.

Promes azonban nem jelent meg és nem tett vallomást a tárgyalás során, de ügyvédjén keresztül ártatlannak mondta magát. Igazán aggódnia sem kellett, hiszen Oroszország és Hollandia között nincs kiadatási egyezmény, így aztán élhette világát Moszkvában.

Csapatával már egy ideje Dubajban edzőtáborozott, sőt, volt dolga a rendőrséggel is, mert autóbalesetet szenvedett az Egyesült Arab Emírségekben, ám az ütközés után továbbhajtott.

Az elmúlt napokban aztán lázas egyeztetések zajlottak a holland és a dubai igazságszolgáltatás között, a két ország ugyanis 2021-ben kiadatási egyezményt kötött. Ez lehetővé tette, hogy Promes se ússza meg a büntetését, és hazakerüljön Hollandiába.

A támadó korábban megfordult a Twente, a Sevilla és az Ajax csapatában is.

Kapcsolódó
Kokainbárói babérokra tört a sztárcsatár, aki nem érte be a holland válogatottsággal
A felelősségre vonást részben saját forrófejűsége miatt megúszó 50-szeres holland válogatott csatár, Quincy Promes története némi betekintést enged abba, hogyan kapcsolódhat össze a labdarúgás és a szervezett bűnözés világa.
Olvasói sztorik