Nemzetközi foci

„Egy kicsit el is érzékenyültem” – először találkozott a megmentőivel a focista, akinek a pályán megállt a szíve

Adrian DENNIS / AFP
Adrian DENNIS / AFP

December 16-án került sor a Bournemouth-Luton Town Premier League-bajnokira, amely a második félidőben félbeszakadt, miután a vendégek csapatkapitánya, Tom Lockyer összeesett a pályán.

A Luton játékosának megállt a szíve, és később úgy fogalmazott, két perc negyven másodpercig halott volt, de a Bournemouth-stadionban szolgálatot teljesítő mentősök visszahozták, és ezzel megmentették az életét.

A decemberben félbeszakadt meccset szerdán pótolták, és egészen szívmelengető gesztus volt, hogy a hazai szurkolók pénzt gyűjtöttek a Luton-drukkerek számára, hogy a szokatlan, szerda esti időpont ellenére minél többen elkísérjék csapatukat a közel 400 km-re fekvő Bournemouthba. A meccsen ott volt a stadionban Lockyer is, akinek a szívleállása óta megszületett a kislánya, és azt nyilatkozta, az apaság teljesen megváltoztatta az életét.

Ez volt az első alkalom, hogy a Luton játékosa találkozott azokkal az emberekkel, akik megmentették az életét.

Mielőtt kiértem a pályára, megláttam a mentősöket, messziről megismertem őket. Ők mindannyian hősök. A köszönöm mellett mit lehetne még mondani egy ilyen szituációban? Egy kicsit el is érzékenyültem

– mondta a 29 éves walesi védő, akit felállva tapsolt az egész stadion.

Természetesen azt is megkérdezték tőle, van-e még esély arra, hogy láthatjuk őt a futballpályán.

„Egyelőre korai megmondani, hogy mi vár rám. Mindenesetre, ha egy kis esély is van arra, hogy játszhatok, akkor szeretnék újra pályára lépni. Egész pályafutásomban azért dolgoztam, hogy felérjek a csúcsra. Játszottam az amatőr ligákban, a negyed-, a harmadosztályban, a Championshipben, és végül eljutottam a Premier League-ig. És szeretném, ha még jutna nekem belőle. Sajnos a végső döntést nem én, hanem a specialisták hozzák majd meg” – mondta Lockyer, aki a decemberi eset után egy beültethető kardioverter defibrillátort kapott.

A pótolt bajnokin Lockyer nagyon jó hatással volt a csapattársaira, mert a Luton háromgólos előnyt szerzett az első félidőben. A Bournemouth magyar válogatott játékosa, Kerkez Milos a kispadon kezdett, és végül nem is állt be, így a padról nézte végig, ahogy a csapata csodát tesz, és a második félidőben négy gólt szerezve 4-3-ra végül megnyeri a meccset!

Olvasói sztorik