Nemzetközi foci

Visszatér Liverpoolba a szakember, aki Kloppnak tökéletes csapatot épített

Peter Byrne/PA Images via Getty Images
Peter Byrne/PA Images via Getty Images

A Liverpool korábbi sportigazgatója, Michael Edwards vezérigazgatóként tér vissza a klubba.

A szakember kulcsfontosságú szerepet töltött be abban, hogy Jürgen Klopp számára az ideális futballisták találja meg. Munkájának köszönhetően a Liverpool régi fényében tündökölt, bajnoki címet is nyert, 2022-ben azonban távozott a csapattól. A klubot tulajdonló Fenway Sports Group (FSG) azóta sem találta meg ideális helyettesét, de miután Klopp bejelentette, hogy nyáron elhagyja a Poolt, újra megkeresték Edwardsot.

A szakember állítólag jóval nagyobb befolyást szeretett volna kapni a klubon belül, de az FSG vezetői úgy érezték, hogy megérdemli a bizalmat, ezért futballszakmai vezérigazgatóvá nevezik ki június elsejétől.

Michael az egyik legfélelmetesebb vezetői tehetség a világ labdarúgásában. Nagyon örülünk, hogy megszereztük a szolgáltatásait. Olyan szerepkörbe tér vissza, amely magasabb pozíció és szélesebb hatáskörrel bír, mint az eddigi

– idézte a The Athletic Mike Gordont, akinek átveszi a feladatkörét Edwards. Gordon egyébként az igazgatóság tagja marad ettől függetlenül.

Michael Edwards első feladata egy sportigazgató kijelölése lesz, a brit sajtó pedig biztosra veszi, hogy a Bournemouth leköszönő technikai igazgatója, Richard Hughes lesz a választása. Ezután sem dőlhet hátra, mivel több kulcsjátékossal is új szerződést kellene kötni, nem mellesleg pedig még mindig nincs meg Klopp utódja sem.

Olvasói sztorik