Nemzetközi foci

Úgy felhúzták az edzőt, hogy a meccs végén lefejelte az ellenfél csatárát

Donato Fasano/Getty Images
Donato Fasano/Getty Images

A Verona labdarúgócsapata vasárnap 1-0-ra legyőzte a Leccét a Serie A 28. fordulójában.

A győztes gólt Folorunsho szerezte, aki a 17. percben nagyjából húsz méterről lőtt a jobb alsóba. A mérkőzés azonban sokkal inkább arról maradt emlékezetes, hogy a hazai csapat vezetőedzője, Roberto D’Aversa piros lapot kapott. A hajrában Thomas Henry egy belépő miatt sárga lapot kapott, amit úgy fest, nem nézett jó szemmel a Lecce edzője. Lefújás után saját maga vett elégtételt és lefejelte Henryt.

D’Aversa a mérkőzés után elmondta, hogy eredetileg a saját játékosainak védelmében sétált be a pályára, nem azért hogy megtámadja Henryt, de felült a provokációnak ő is. Alighanem súlyos eltiltást kap majd a történtekért.

Győzelmével a Verona rettentően fontos három pontot szerzett a kiesés elkerülésének szempontjából, a Lecce viszont nem tudott távolodni a veszélyes zónától.

Frissítünk!

Hétfőn közölte az egyesület, hogy ki is rúgta az edzőt a fejelésért. „A Lecce-Verona találkozó végét követő történések miatt a Lecce bejelenti, hogy felmenti Roberto D’Aversa vezetőedzőt kötelességei elvégzése alól” – írta a Lecce hétfői közleményében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik