Nemzetközi foci

Szoboszlai Dominik megszerezte első gólját az Európa Ligában

Lukas Kabon / ANADOLU / Anadolu via AFP
Lukas Kabon / ANADOLU / Anadolu via AFP

A Liverpool FC csütörtök este 5-1-re győzött a Sparta Praha vendégeként az Európa Liga egyenes kieséses szakaszában.

Alexis Mac Allister korai tizenegyesével szereztek vezetést a vendégek, majd Caoimhin Kelleher több nagy védéssel tartotta nullán a cseheket. Darwin Núnez duplájával már félidőben 3-0-ra ment a Pool és bár pocsékul kezdte a második félidőt – Conor Bradley egy perc alatt öngólt lőtt csereként, majd egy óriási ziccert védett Kelleher – nagy veszélyben nem forgott a győzelme.

Bradley után apránként jöttek a cserék az angol csapatba, Szoboszlai Dominik és Virgil van Dijk már az 51. percben, Mohamed Szalah csak a 74. percben állt be. Luis Díaz megpattanó góljával már az 54. percben lényegében lezárta a meccset, a hajrában viszont Szalahtól elvették a találatát les miatt. Szoboszlaitól viszont már nem, a 93. percben állította be a végeredményt.

Ez volt Szoboszlai Dominik első gólja az Európa Ligában, a Liverpool színeiben már csak az FA Kupában nem talált be minden sorozatot  figyelembe véve.

Amíg a Liverpool érvényesítette a papírformát, addig a Bayer Leverkusen majdnem elszenvedte első szezonbeli vereségét az azeri Qarabag ellen. A hazai csapat 2-0-ra vezetett félidőben, de Florian Wirtz találatát követően Patrik Schick a 92. percben egyenlített. A tavaly döntős AS Roma viszont folytatta remeklését a január közepén kinevezett vezetőedző, Daniele De Rossi irányításával: 4-0-ra verte a Brightont.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik