Nemzetközi foci bajnokok ligája

Harry Kane és Kylian Mbappé is duplázott, elmaradt a meglepetés a BL-ben

SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Harry Kane a Bayern München színeiben, Kylian Mbappé pedig a Paris Saint-Germainben duplázott kedd este a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Az angol csatárnak volt fontosabb a remeklés, hiszen meglepetésre a Lazio 1-0-ra nyerni tudott Rómában. A németek nagyon nyomasztó fölényben játszottak, az első félidő derekán már érezhető volt, hogy előbb-utóbb jöhet egy gól. Végül egy pocsék Guerreiro-lövésbe tette bele a fejét Kane, ezzel tört meg a jég. A folytatásban is a Bayern uralta a meccset, ráadásul pont a szünet előtt lőtt újabb gólt. Ezúttal egy szöglet után De Ligt kapáslövését bólintotta hálóba Thomas Müller a leshatáron állva.

A második gól egyértelműen megtörte a bekkelni akaró Laziót, amely térfélcsere után szeretett volna változtatni az összképen, de képtelen volt. A magas letámadás csak két helyzetre volt elég, de mindkettőt elpuskázták az olaszok, ráadásul egy kontra végén Leroy Sané lövését hiába védte Provedel, a kipattanó pont Harry Kane-nek volt jó.

Eközben a 2-0-s előnnyel Spanyolországba utazó PSG-ben Kylian Mbappé 15 perc alatt betalált egy ragyogó egyéni villanás után, majd térfélcserét követően higgadtan értékesített egy ziccert. Mindent megtett a Real Sociedad, hogy legalább egy becsületgólt szerezzen a párharcban, Ander Barrenetxea les miatt elvett találatánál ez elúszni látszott. Egy kavarodás végén azonban Mikel Merino a hálóba bombázott.

Győzelmükkel a Bayern München és a Paris Saint-Germain is bejutott a legjobb nyolc közé a BL-ben.

Eredmények – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Bayern München – Lazio 3-0 (2-0)
Gólszerző: Kane (38., 66.), Müller (45.)
Továbbjutott: a Bayern München 3-1-es összesítéssel.

Real Sociedad – Paris Saint-Germain 1-2 (0-1)
Gólszerző: Mbappé (15., 56.) ill. Merino
Továbbjutott: a PSG 4-0-s összesítéssel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik