Nemzetközi foci

8 hónapja adták át a Mészáros Lőrinc által támogatott eszéki focicsapat stadionját, de máris problémák adódtak

Eren Bozkurt / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP
Eren Bozkurt / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP

Ki a felelős azért, hogy betondarabok hullottak le a szépséges eszéki Opus Arénáról, Horvátország legmodernebb, és lényegében egyetlen valódi stadionjáról a vasárnapi Osijek-Dinamo Zagreb rangadó alatt? – teszi fel a kérdést a Jutarnji List nevű horvát oldal. A portál azt is megemlíti, hogy csak a vakszerencsén múlt, hogy senki nem sérült meg, vagy nem történt tragédia, amikor lehullottak a betondarabok a keleti lelátórészről.

A klub közleményében az Eurokamen nevű építőipari céget nevezte meg felelősnek, de a vállalat nem akarta elvinni a balhét a történtekért, úgyhogy az ügy minden bizonnyal a bíróságon folytatódik majd. A klub soron kívüli vizsgálatot rendelt el az ügyben, és lezárta az érintett lelátórészt, egyben elnézést kért a szurkolóktól a kellemetlenség miatt.

A lap által közzétett képeken az látszik, hogy a betondarab a lépcsőt alátámasztó pillérről hullott le.

Az Opus Arena építését 2019-ben az Eurokamen kezdte el, majd az új vezetőség konfliktusba keveredett a céggel, és felbontották a szerződést, így a munkálatok befejezésével a Strabagot bízták meg. Az Eurokamen most azzal védekezett, hogy nem a lelátó szerkezetével van gond, márpedig az ő munkakörük ott ért véget, a betonelemeket már nem ők helyezték el.

A 13 ezres stadiont, amelyet 65 millió euróból (25,7 milliárd forint) húztak fel, 2023. július 1-én, vagyis alig nyolc hónapja adták át.

A horvát bajnokságban 4. helyen álló eszéki klub a Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozik. Mészáros Lőrinc 2016-ban szállt be a csődközelbe jutott klubba, amelynek társtulajdonosa lett, majd 2020 összeférhetetlenség miatt megvált a tulajdonrészétől, miután a Puskás Akadémia is kijutott a nemzetközi porondra. Ugyanakkor továbbra is ő maradt a csapat főszponzora, és az eszéki csapat 2Rule márkájú mezén ott virít a Mészáros és Mészáros Kft. logója, ahogy a reklámtáblákon is látható a cég neve.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik