Nemzetközi foci

„Ez életem legszebb napja” – két 18 éves srác juttatta tovább a Liverpoolt az FA Kupában

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

A sérült Szoboszlai Dominik nélkül felálló Liverpool hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Southamptont a labdarúgó FA Kupa nyolcaddöntőjében.

A rengeteg sérült miatt Jürgen Klopp hat 22 évnél fiatalabb játékost nevezett a kezdőbe, és az ifjoncok nem hagyták a cserbe az edzőt. Az első félidő végén a 18 éves Koumas lövése egy védő lábán megpattanva gurult a jobb alsóba, ezzel szerzett vezetést a Pool.

Koumast – akinek apja, Jason is futballista volt, és 34-szer szerepelt a walesi válogatottban – a 63. percben a 18 éves Danns váltotta, aki tíz perccel a beállása után ügyesen emelte át a labdát a kapus fölött Elliott passza után. Danns nem érte be egy góllal, a 88. percben ő ért oda először a kipattanóra Bradley lövése után, és ezzel beállította a 3-0-s végeredményt.

„Nem is lehetnék ennél boldogabb, ez életem legjobb napja. Gyerekkorom óta rajongok a Liverpoolért, és egy álom vált valóra azzal, hogy a Kop előtt lőttem gólt. Már a Ligakupa-döntőben is voltak helyzeteim, és úgy jöttem ma ide, hogy a következő lehetőségemet ki akarom használni” – nyilatkozta Danns, akinek ez volt a harmadik tétmeccse a felnőttcsapatban.

A Liverpool ellenfele a negyeddöntőben a Manchester United lesz, amely Casemiro 89. perces góljával jutott tovább a Nottingham ellen.

A Chelsea is ott van a legjobb nyolc között, miután 3-2-re verte a másodosztályú Leeds Unitedet. A Chelsea győztes gólját Gallagher a 90. percben lőtte.

FA Kupa, nyolcaddöntő:

Liverpool – Southampton (II. osztályú) 3-0
Chelsea – Leeds United (II.) 3-2
Nottingham Forest – Manchester United 0-1
Wolverhampton Wanderers – Brighton 1-0

 

A negyeddöntő párosítása:
Wolverhampton Wanderers – Coventry City (II.)
Manchester United – Liverpool
Chelsea – Leicester City (II.)
Manchester City – Newcastle United

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik