Nemzetközi foci bajnokok ligája

Most nem lennénk a Bayern szurkolói helyében

Domenico Cippitelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP
A római viselkedésükért büntették meg a Bayern szurkolóit
Domenico Cippitelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP
A római viselkedésükért büntették meg a Bayern szurkolóit
A Bayern München szurkolói nem lehetnek ott a labdarúgócsapat következő európai kupapárharcának idegenbeli mérkőzésén. Az európai szövetség (UEFA) azért büntette így a bajorokat, mert drukkereik a Lazio elleni, február 14-ei nyolcaddöntős találkozón sportszerűtlenül viselkedtek. A klub 50 750 eurós bírságot is kapott.

A bajorok visszaesőnek számítanak: az UEFA fegyelmi bizottsága 2023 októberében azért szankcionálta a csapatot, mert az FC Köbenhavn elleni idegenbeli csoportmérkőzésen a szurkolók tárgyakat dobáltak a pályára és pirotechnikai eszközöket használtak.

A szövetség akkor jelezte, ha ez megismétlődik, komolyabb büntetés következhet.

A csoportkör utolsó, decemberi idegenbeli, Manchester United elleni mérkőzése előtt a Bayern vezetése arra kérte szurkolóit, hogy a jövőben kerüljék a pirotechnikát a stadionban, és tartózkodjanak minden további visszaéléstől. Manchesterben a szurkolók meghallgatták ezt a kérést, egy hete, Rómában azonban már nem.

A müncheniek 1-0-ra elvesztették a Lazio elleni párharc első meccsét. A visszavágóra kedden kerül sor, ha bejut a BL-negyeddöntőbe, akkor életbe lép a büntetés. Kiesés esetén a szurkolói kizárás a következő szezon első idegenbeli mérkőzését érintené.

Kapcsolódó
Rómában is földbe állt a Bayern, kényelmes előnyt szerzett a PSG
17-szer próbálkozott, de egyszer sem találta el a kaput a Bayern a Lazio otthonában.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik