Nemzetközi foci

A 16 évesek irigylésre méltó magabiztosságával vágta be a 11-esét Németh Hunor az ifjúsági BL-ben

Fck.dk
Fck.dk

A Németh Hunorral felálló FC Köbenhavn bejutott a legjobb nyolc közé az ifjúsági Bajnokok Ligájában.

A dán csapat, amely a csoportjában a Bayern Münchent, a Galatasarayt és a Manchester Unitedet is megelőzte, az egymeccses nyolcaddöntőben a szlovák Zsolna vendége volt. Az 1-1-es végeredmény már a 10. percre kialakult, Chiakha révén vezetett a Köbenhavn, majd négy perccel később az a Sauer válaszolt, aki 0-0-nál még elrontott egy tizenegyest.

A rendes játékidő lejárta után egyből a tizenegyesek következtek, és a szlovákoktól ketten is hibáztak, míg a Köbenhavn játékosai egytől egyig betaláltak. Németh Hunor a harmadik párban állt a labda mögé, és magabiztosan varrta fel a bal felsőbe.

A meccs összefoglalóját itt lehet megnézni.A Köbenhavn a legjobb nyolc között a Salzburg-Nantes párharc győztesével találkozik, és ismét idegenben játszik majd.

A 16 éves Németh eddig csapata mind a hét meccsén szerepelt az ifi BL-ben, és egy gólt szerzett. A dán U19-es bajnokságban pedig kilenc meccsen háromszor volt eredményes.

Kapcsolódó
„Ha tudod magadról, hogy jó vagy, akkor tele vagy önbizalommal, és kifelé is ezt sugárzod” – a 16 éves Németh Hunor egyre feljebb tör
Adott egy kisgyerek, aki imád focizni, és rengeteg plusz munkát végez az edzések mellett az édesapjával. Ismerős a történet? Nem, nem Szoboszlai Dominikről van szó, hanem a 16 éves Németh Hunorról, aki egész pályafutását Dániában töltötte, és rövidesen bemutatkozhat a Köbenhavn felnőttcsapatában.
Olvasói sztorik