Nemzetközi foci

25 éve fordult elő utoljára, hogy egy PL-csapat kizárólag angol focistákkal állt fel

Paul Merson (balra) is kezdő volt a 25 évvel ezelőtti meccsen
Paul Merson (balra) is kezdő volt a 25 évvel ezelőtti meccsen

A minőségi légiósok rengeteget tettek azért, hogy a Premier League a világ legerősebb bajnokságává nőtte ki magát, gondoljunk csak bele, micsoda hatással volt Eric Cantona a Leeds United, majd a Manchester United, Thierry Henry és Dennis Bergkamp az Arsenal, vagy épp Gianfranco Zola és Gianluca Vialli a Chelsea játékára – és akkor még csak a PL korai éveiről beszéltünk.

Ma már nagyobb feltűnést keltene az, ha egy angol csapat csupa hazai játékossal állna fel, mintha kizárólag külföldiekkel tömné tele a kezdőjét.

A Kislány, nagy foci nevű oldal szúrta ki, hogy ma van a 25. évfordulója annak, hogy egy PL-csapat csak angol focistákat nevezett a kezdőjébe. 

John Gregory, az Aston Villa edzője 1999. február 27-én, a Coventry City elleni meccsen az Oakes, Watson, Scimeca,Southgate, Wright, Merson, Taylor, Grayson, Hendrie, Joachim, Dublin összeállítású csapatot küldte pályára, és még a három csere (Draper, Barry és Collymore) is angol volt.

A meccsre a Coventry-szurkolók emlékezhetnek vissza jobb szájízzel, mivel csapatuk 4-1-re megcsapta a Villát. Az idény végén azonban a birminghamiek lehettek boldogabbak, mivel az Aston Villa a hatodik helyen zárt, a Coventry pedig tizenötödik lett.

A bajnoki cím a Manchester Unitedé lett, amely abban az idényben az FA Kupát és a BL-t is megnyerte, így első angol klubként triplázott.

Olvasói sztorik