Nemzetközi foci

Stankovic a Fradi kupabúcsújáról: A kiesés miatti csalódottság hasznunkra válhat az Újpest ellen

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Ferencváros az idegenbeli 1-0-ás vereséget követően hazai pályán is egy góllal kapott ki a Konferencia Liga rájátszásában az Olympiakosztól, így búcsúzik a sorozattól, és a mérkőzés elejét leszámítva nem volt egy súlycsoportban a két csapat.

A vendégek edzője, José Luis Mendilibar szerint az egy héttel korábbi játékokhoz képest ezúttal az jelenthette a különbséget, hogy sikerült önbizalmat csepegtetnie a játékosaiba.

„Mindig igyekszünk felkészülni az ellenfélből, azonban én a riválistól függetlenül mindig ugyanúgy szeretek játszani.

Teljesen mindegy, hogy hogyan állnak fel ellenünk, én a saját stílusomat preferálom, ami ugyan van, hogy vereséget eredményez, de emiatt nem vagyok hajlandó feladni azt, amiben hiszek

– engedett betekintést a játékról vallott nézeteibe a spanyol tréner.

A mérkőzést megelőzően Mendilibar arról beszélt, hogy a Ferencváros ellen azt szerette volna látni, hogy csapata magasan védekezzen és sok időt töltsön az ellenfél térfelén.

„Nagyon jó azt látni, amikor a játékosok értik, amit kérek tőlük, és nem azért csinálnak valamit, mert én kérem tőlük, hanem mert látják, hogy működik. Ez történt most is” – mondta Mendilibar.

Varga Jennifer / 24.hu

A csalódottság még hasznára is lehet a Fradinak a derbin

A két csatárral felálló Ferencváros alig tudta birtokolni a labdát az Olympiakosz térfelén, és a helyzetkialakításokban sem jeleskedett. Dejan Stankovic csak gratulálni tudott a vendégeknek:

Ezúttal az ellenfél jobb volt nálunk és csak gratulálni tudok nekik! Nem volt válasszunk az agresszív játékukra, nem tudtuk összeszedni a második labdákat. Kemény meccs volt, amely során egy apró részlet is változást hozhatott volna, de sajnos ez most nem történt meg.

Az első félidőben Kenan Kodro csupán egy nagyon távoli lövésig jutott, és a visszalépéseivel sem tudott helyet csinálni Vargának, a félidőben le is cserélte Stankovic. A bosnyák támadó formáját érintő kérdésre a szerb edző elmondta, hogy nem szeret egyéneket kiemelni, mert mindenki a csapat tagja, de Kodro egy fontos és tehetséges játékos, aki csak nemrég érkezett a Fradihoz és a jövőben még biztosan a segítségükre lesz a játéka.

Stankovic csalódottan a kiesés miatt, de próbálja a pozitívumokat látni az Olimpiakosz elleni vereségben:

Tanulnunk kell a mai mérkőzésből, ami pedig a továbbiakat illeti, a fő célunk innentől kezdve a bajnokság megnyerése lesz.

Az Olympiakosz határozottan jobban játszott, mint egy héttel ezelőtt, nagy akarással játszottak a fiúk, de van, amikor a nagy akarás következtében becsúsznak banális hibák, ez történt most is. Ma csöndben maradunk, kicsit szomorkodunk, majd elemezzük a történteket, de még 13 meccs előttünk áll, amiket fel tudunk használni arra, hogy a következő szezonban jobbak legyünk. Erre kell most koncentrálnunk” – mondta az FTC vezetőedzője.

Arra kérdésre válaszolva, hogy a kiesés miatti csalódottság kihathat-e a vasárnapi, Újpest elleni derbire, Stankovic azt válaszolta, hogy rá semmiképpen nem lesz hatással:

„Én úgy működöm, hogy ilyenkor magamba zárkózom, szomorú vagyok, de másnap már kettőzött erővel ébredek. Készen fogunk állni a derbire. Ez a mai is csak egy meccs volt, a derbi is csak egy meccs lesz, és utána is lesznek még meccsek.

A kiesés okozta csalódottság még erőt is adhat az Újpest elleni mérkőzéshez.

A szurkolóknak szeretném szívből megköszönni a támogatásukat, hogy végig buzdították a csapatot! Őszintén sajnálom, hogy nem tudtuk lángra lobbantani azt a szikrát, ami megvolt a lelátón, de megígérem, hogy kárpótolni fogjuk őket ezért” – zárta mondandóját a hazaiak vezetőedzője.

A Ferencváros következő mérkőzése vasárnap az Újpest elleni idegenbeli derbi lesz vasárnap az NB I 23. fordulójában.

Kapcsolódó
Az Olympiakosz játékosa a Fradi elleni meccsről: Több gólt is lőhettünk volna
A görög csapatból mindenki úgy érzi, hogy végig kontrollálták a mérkőzést.
Olvasói sztorik