Nemzetközi foci bajnokok ligája

Az Arsenalt lenullázták Portóban, a Barcelona bánhatja, hogy nem finiselte le a Napolit

MIGUEL RIOPA / AFP
MIGUEL RIOPA / AFP

A Barcelona 1-1-es döntetlent ért el a Napoli otthonában, míg az Arsenal kikapott Portóban a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán.

A Barca a meccs elején nagyon beszorította az idénybeli harmadik edzőjét fogyasztó Napolit, és csak Mereten múlt, hogy a katalánok nem kerültek előnybe az első 25 percben. Az olaszok kapusa Yamal és Gündogan 16-oson kívüli, valamint Lewandowski közeli kísérletét is védte, miközben a Napoli már annak is örülhetett, ha sikerült eljuttatni a labdát Osimhenhez.

A második félidőt is a Barcelona kezdte aktívabban, és a 60. percben megjött a gól is: Lewandowski mozgott be Di Lorenzo és Juan Jesus közé, Pedritől érkezett is a passz, majd a lengyel csatár Di Lorenzo lába között tette el a labdát a jobb alsóba.

A 70. percben a Barca 11-1-re vezetett a kísérletek, és 6-0-ra a kaput eltalált lövések számában, vagyis a Napoli sehol nem volt, mégis egyenlíteni tudott, amikor Anguissa passza után Osimhen valahogy lepattintotta magáról Inigo Martínezt, majd az eldőlő Ter Stegen helyére küldte a labdát.

A gól felpörgette a Napolit, amely hirtelen egyre többször tűnt fel a Barca kapuja előtt, mégis a vendégek nyerhették volna meg a meccset, ám Gündogan okos tekerése, ha kicsivel is, de elkerülte a jobb sarkot.

Portóban egy stadionnyi portugál foghatta a fejét az első félidő közepén, amikor Galeno hat méterről óriási kapufát lőtt, majd utána a kipattanónál a kaput sem találta el.

A meccsről sokat elmond, hogy 78 perc után a Portónak volt csak kaput eltalált lövése, ám a hazaiaknak is csak egy. A második kaput eltaláló lövés viszont győzelmet ért a Portónak, mivel Galeno csodásan csavart a bal sarokba a 16-oson kívülről. Ez volt a Porto 300. gólja a BL-ben.

Az Arsenal zsinórban ötödik egyenes kieséses meccsét veszítette el, és 2011 márciusa óta először zárt meccset ebben a sorozatban kaput eltaláló lövés nélkül. A Porto kőkemény védője, Pepe pedig győzelemmel koronázta meg a rekordját: 40 évesen 11 hónaposan és 26 naposan ő lett a legidősebb mezőnyjátékos, aki pályára lépett a BL egyenes kieséses szakaszában.

A visszavágókat március 12-én rendezik Barcelonában és Londonban.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:

Napoli (olasz) – Barcelona (spanyol) 1-1 (0-0)
gól: Osimhen (75.), illetve Lewandowski (60.)

 

Porto (portugál) – Arsenal (angol) 1-0 (0-0)
gól: Galeno (90+4.)

Olvasói sztorik