Nemzetközi foci

Két nappal a Barca elleni BL-csata előtt rúgta ki edzőjét az olasz bajnok

Gabriele Maricchiolo / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Gabriele Maricchiolo / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az idényben másodszor is edzőt váltott a Napoli: Rudi Garcia után Walter Mazzarrit is menesztette a tavalyi bajnok.

Mazzarri a második időszakát töltötte a klubnál, de nem sikerült felráznia a tavalyi önmagára nyomokban sem emlékeztető csapatot: 12 bajnokin mindössze 15 pontot szerzett vele a Napoli, amely jelenleg 9. a tabellán, és 9 pont a hátránya a BL-indulást jelentő negyedik helyet elfoglaló Atalantától.

A hétvégi fordulóban csak egy döntetlenre futotta az újonc Genoa ellen:

Az új edző a szlovák válogatott szövetségi kapitánya, Francesco Calzona lesz, akit jól ismernek Nápolyban, mivel Maurizio Sarri és Luciano Spalletti mellett is dolgozott másodedzőként a klubnál. Calzona szerződése csak az idény végéig szól, úgyhogy az Eb-n ő irányítja majd a szlovákokat.

A Gazzetta dello Sport azt írja, sosem történt olyan az olasz címvédővel, hogy egy idényen belül kétszer is edzőt váltson. Kedden már Calzona vezényli a Napoli edzését, szerdán pedig a csapat a Barcelonát fogadja a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán. Mivel a Napoli kiesett az olasz kupából is, így pókernyelven szólva, a BL-ben kell betolnia az all-in-t, hogy megmentse az idényét.

A bibi csak az, hogy kapásból tudunk mondani legalább öt klubot, amely ellen nem sok esélye lenne a mostani Napolinak, ha túljutna a Barcán. Úgyhogy szép feladat vár Calzonára!

Olvasói sztorik