Nemzetközi foci

Kirúgott edzője helyére egy igazi hőst igazolt a Napoli

Luca Amedeo Bizzarri / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Luca Amedeo Bizzarri / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Menesztették az olasz labdarúgó-bajnokságban címvédő Napoli vezetőedzői posztjáról Rudi Garciát, akinek helyére Walter Mazzarri érkezett.

Az 59 éves Garcia elküldésére azután került sor, hogy a nápolyi együttes vasárnap hazai pályán kikapott 1-0-ra az Empolitól, így 12 forduló után a negyedik helyen áll a Serie A-ban és 10 ponttal marad el az éllovas Intenazionalétól.

A helyére az első számú jelölt a horvát Igor Tudor volt, aki hétfőn el is utazott Nápolyba és egyeztetett Aurelio De Laurentiis elnökkel. Azonban a hírek szerint csak nyolc hónapra kapott volna megbízatást, ezt a tűzoltómunkát viszont nem vállalta.

Így került előtérbe Mazzarri, aki korábban már dolgozott a Napolinál, amellyel több mint húsz év után ismét trófeát nyert: 2012-ben az Olasz Kupában lett első.

A 62 éves Mazzarrira már az első mérkőzéseken komoly feladatok várnak, a válogatott szünet után ugyanis a bajnokságban sorrendben az Atalantával, az Internazionaléval és a Juventusszal csap össze a Napoli, amely még Bajnokok Ligája főtáblás rangadón is pályára lép a Real Madrid vendégeként.

Mazzarri legutóbb Watfordban töltötte ki a szerződését, azóta előbb két év után az Inter, majd legutóbb nyolc hónapot követően a Cagliari menesztette.

Kapcsolódó
Mintha direkt ki akarta volna rúgatni magát a Napoli edzője
Rudi Garciát hétfőn menesztheti az olasz bajnokcsapat.
Olvasói sztorik