Nemzetközi foci

Mintha direkt ki akarta volna rúgatni magát a Napoli edzője

Gabriele Maricchiolo / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Gabriele Maricchiolo / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Úgy tűnik, nem csupán nekünk jutott eszünkbe, hogy az Empoli elleni hazai vereség megpecsételheti Rudi Garcia sorsát: a futballhírekben igencsak jártas Fabrizio Romano szerint ez hétfőn a valóságban is bekövetkezik.

A futballpiac legmegbízhatóbb és legfrissebb forrása a nápolyi helyzetről azt írta, Rudi Garciát kirúgják, és a fő jelölt a posztra Igor Tudor, aki hétfőn egyeztet a szerződés részleteiről és a fizetésről Aurelio De Laurentiis elnökkel.

A korábbi világbajnoki bronzérmes horvát védő számára nem ismeretlen az olasz futball, hiszen 1998 és 2007 között a Juventus játékosa volt (egy szezont kölcsönben a Sienánál töltött), majd dolgozott asszisztensként a torinóiaknál, edzőként pedig az Udinese és a Verona csapatánál.

Legutóbb az Olympique Marseille-t vezette egy szezon erejéig, de a nyáron – azt követően, hogy csapatát bajnoki bronzéremhez és Bajnokok Ligája-részvételhez segítette – lemondott.

A Napoli tavaly megnyerte az olasz bajnokságot, ám Luciano Spalletti távozását követően új edzőt keresett, és úgy vélte, Rudi Garcia lehet az igazi.

A címvédő azonban 11 ponttal gyűjtött kevesebbet az eddigi 12 forduló alatt, mint egy évvel ezelőtt, három vereségét egyaránt hazai pályán szenvedte el, és jelenleg csak a tabella negyedik helyén áll.

Az biztos, hogy a vasárnapi, Empoli elleni mérkőzés kezdőcsapata meglepett mindenkit, hiszen Hvicsa Kvarachelia és Piotr Zielinski is csak a kispadon kapott helyet. Olasz klapok szerint az volt a benyomás, mintha az edző ki akarná rúgatni magát ezekkel a döntésekkel.

És talán Angelo De Laurentiis is így gondolta, mert az első félidő végén lement az öltözőbe, hogy a gyenge és zavaros első félidő után inspirálja a csapatot. Bár nem ez volt az első ilyen alkalom, ezzel a lépésével most végérvényesen hiteltelenné tette Garcíát, a Corriere della Sera szerint ugyanis kőkeményen megfeddte a teljes csapatot.

A lap úgy tudja, Tudor mellett még két név van a kalapban: Fabio Cannavaro és Walter Mazzarri.

Kapcsolódó
Lehet, hogy a kiscsapat gyönyörű győztes gólja pecsételte meg a bajnokcsapat edzőjének a sorsát?
Az Empoli óriási meglepetésre mindhárom pontot elvitte Nápolyból.
Olvasói sztorik