Nemzetközi foci bajnokok ligája

Az Inter lefocizta az Atletit, a Dortmund viszont megszenvedett Hollandiában

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nem a sok gólokról maradt emlékezetes a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi két mérkőzése. Az Internazionalénak elég volt egy is, a Borussia Dortmundnak viszont ez kevés volt a sikerhez.

Az Inter meggyőző teljesítmény nyújtott, irányította az Atlético Madrid elleni mérkőzést, de nagy helyzetig ritkán jutott el. Amikor végre sikerült eltalálni a kaput, akkor viszont Jan Oblak remeklése miatt maradt 0-0 az állás, vagy a tavalyi BL-döntős egyik támadója célzott pontatlanul. A hajrához közeledve úgy tűnt, nem is esik gól az egész találkozón, de egy védelmi megingás után már hiába védett óriásit a vendégek kapusa, a több lehetőséget is elszúró Marko Arnautovic némi mázlival a hálóba lőtte a kipattanót.

Ez elegendőnek bizonyult a sikerhez, a meghökkentően tompa Atletinek nyernie kell a visszavágón, különben már a nyolcaddöntőben kiesik a Bajnokok Ligájából.

A nap másik meccsén meglepően korán hátrányba került a PSV Eindhoven, a 24. percben a korábbi játékosa, Donyell Malen lőtt egészen ritkán látható gólt. A Dortmund támadójának lövése megpattant egy védőn, a fölső kapufán, majd behullott a kapu jobb fölső sarkába. Malen viszont szimpatikus módon nem ünnepelt.

Félidőben csak ez volt a különbség, de térfélcsere után Mats Hummels egy becsúszás során eltalálta Malik Tillman lábát is. A visszajátszások alapján úgy tűnik, hogy a labdát sodorta el előbb, a játékvezető mégis büntetőt ítélt, amit Luuk de Jong értékesített.

Ezzel ki is alakult a végeredmény, aminek még így is a németek örülhetnek talán jobban, mivel a PSV irányította inkább az összecsapás nagy részét.

Eredmények – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő

Internazionale (olasz)-Atlético Madrid (spanyol) 1-0 (0-0)
gól: Arnautovic (79.)

PSV Eindhoven (holland)-Borussia Dortmund (német) 1-1 (0-1)
gól: de Jong (56., 11-esből), illetve Malen (24.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik