Nemzetközi foci

Füstöt okádó távirányítós autókkal zavarták meg a meccset a német drukkerek

CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Füstölő autó a rostocki futballpályán
CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Füstölő autó a rostocki futballpályán

Nem csitul a német szurkolók elégedetlensége, a drukkerek továbbra is amiatt hőzöngenek, hogy a Német Labdarúgó Liga (DFL) új tőkét, új befektetőket akar bevinni a világ egyik legjobb bajnokságába azért, hogy a Bundesliga megőrizhesse a versenyképességét. A szurkolók azonban hallani sem akarnak arról, hogy olyan stratégiai marketingpartner érkezzen, amely akár egymilliárd eurót is fizethet azért, hogy bizonyos százalékban részesedjen a televíziós közvetítési jogokból.

A leleményesség nem ismer határokat, egy ideig csokipénzeket dobáltak a pályára, majd teniszlabdák hajigálásával zavarták meg a mérkőzéseket.

A hétvégén szintet léptek, pénteken a Köln-Werder Bremen összecsapást kellett megszakítani azért, mert távirányítós autókat dobáltak a pályára, és a lelátóról irányították azokat, szombaton meg a másodosztályú Rostock-Hamburg összecsapáson történt hasonló, de akkor már füstöt is okádtak magukból a járművek.

Aztán persze jöhettek a teniszlabdák is…

Kapcsolódó
Célkereszt, lakat, megszakított meccsek: megtorpedózzák-e a drukkerek a Bundesliga nagyszabású terveit?
Több Bundesliga-mérkőzésen hosszabb szünetet kényszerítettek ki a pályára küldött teniszlabdák vagy csokitallérok, Hamburgban biciklilakatokat kellett levágni a kapufáról. Mi folyik a német lelátókon, és miért?
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik