Nemzetközi foci

Kétszer is félbeszakadt Dárdaiék bajnokija

SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Elég hektikusan alakult a Hertha BSC és a Hamburg szombati bajnokija a német másodosztályban. A vendégdrukkerek pirotechnikai bemutatója miatt késéssel indult a meccs, majd az első félidőben meg kellett állítani a játékot, amikor a hazaiak teniszlabdákat dobáltak a pályára.

20 perc után a játékvezető az öltözőbe parancsolta a játékosokat, miközben a berlini vezetőedző, Dárdai Pál próbálta megnyugtatni a szurkolókat, kevés sikerrel.

A meccs összefoglalója:

Több mint félórás szünet után folytatódott a meccs, de a második félidőben is volt egy kényszerleállás, akkor is teniszlabdák röpültek a pályára, illetve előkerült egy molinó is, amin ez állt: Állítsák le végre a befektetői őrületet, a DFL-ben és a kluboknál is egyaránt.

A szurkolók a Német Labdarúgó Liga (DFB) ellen tüntetnek, mert az élvonal és a másodosztály klubjai nemrég hozzájárultak ahhoz, hogy a DFB tárgyalásokat kezdjen egy stratégiai marketingpartnerrel, amely akár egymilliárd eurót is fizethet azért, hogy bizonyos százalékban részesedjen a televíziós közvetítési jogokból. Emiatt Németország több pályáján is különböző módokon tiltakoztak már a szurkolótáborok.

Ami pedig a meccset illeti, a Hamburg 2-1-re nyerni tudott Berlinben, és a második helyen áll a Bundesliga 2-ben. Dárdai Pál csapata a tizedik.

Kapcsolódó
Nem szakadt le az éllovastól, hátrányból nyert a Bayern
Kikapott a Freiburg, győzött a Leverkusen.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik