Nemzetközi foci

Történelmi kiütésekkel üldözi az Arsenal a Liverpoolt

Andy Buchanan / AFP
Andy Buchanan / AFP
A klub történetében először fordult elő, hogy két egymást követő idegenbeli bajnokiján is legalább öt gólt szerzett volna. Kerkez Milos végig padozott a Bournemouth és a Newcastle meccsén.

A magyar válogatott Kerkez Milos együttese, a Bournemouth 2-2-es döntetlenre végzett szombaton a Newcastle United vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában. Kerkez – aki legutóbb december 9-én játszott végig mérkőzést, azóta vagy sérült volt, vagy be-, illetve lecserélték – ezúttal nem jutott szóhoz. Az immár négy forduló óta veretlen, hazai pályán ugyanakkor négy kör óta nyeretlen Newcastle ötvenpercnyi játék után hátrányba került, majd hét perccel később büntetőből egyenlített, viszont a 69. perctől már újfent a Bournemouth-nál volt az előny. A hazaiak a hajrában alakították 2-2-re az állást, amikor is a 91. percben becserélt Matthew Ritchie szinte azonnal betalált.

A Liverpoolt továbbra is két pont hátránnyal üldöző Arsenal fölényes, 5-0-s győzelmet aratott a Burnley vendégeként, és – átmenetileg biztosan – megelőzte a Manchester Cityt, amely este rangadót vív a Chelsea-vel.

Az Arsenal története során először jutott el laglább öt gólig két egymást követő idegenbeli bajnokin. A Legutóbb a West Hamet verte 6-0-ra a csapat.

Premier League, 25. forduló

Burnley-Arsenal 0-5 (0-2)
Fulham-Aston Villa 1-2 (0-1)
Newcastle United-AFC Bournemouth 2-2 (0-0)
Nottingham Forest-West Ham United 2-0 (1-0)
Tottenham Hotspur-Wolverhampton Wanderers 1-2 (0-1)

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik