Nemzetközi foci bajnokok ligája

Tuchel: Nem a Lazio nyerte meg a meccset, a Bayern vesztette el

Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Leverkusen elleni, 3-0-ra elveszített Bundesliga-rangadó után újabb vereséget szenvedett a Bayern München, amely 1-0-ra kikapott a Lazio elleni BL-nyolcaddöntő első felvonásán.

Amíg a Leverkusen ellen egy kaput eltalált lövéssel zárt, a Stadio Olimpicóban egyetlen alkalommal sem sikerült megdolgoztatni Ivan Provedelt, az olaszok kapusát, pedig tizenhétszer is kísérletezett a Bayern. A BL-ben ilyen megutóbb a 2018-2019-es szezonban fordult elő a bajorokkal, amikor a Liverpool elleni nyolcaddöntős párharc első meccsén 0-0-ra végeztek az Anfielden.

Frusztráltak és dühösek vagyunk a vereség miatt. Nem a Lazio nyerte meg a meccset, hanem mi veszítettük el. Nem értem, miért párolgott el a magabiztosságunk a második félidőben, de ahogy ez megtörtént, hátrányba kerültünk.

Erre nem tudok magyarázatot adni, mert azt mondtam a csapatnak, hogy továbbra is ugyanolyan intenzív játékra van szükség, mint az első félidőben, csak bátrabbnak kell lenni támadásban. A kezünkben volt a meccs, de mindent elkövettünk, hogy elveszítsük. Túl sok egyéni hibát követtünk el, és egy idő után már nem hittünk abban, hogy nyerhetünk” – nyilatkozta Thomas Tuchel, a Bayern edzője, aki nem-mel felelt arra a kérdésre, hogy aggódik-e a jövője miatt.

A német kupából már kiesett a csapat, a bajnokságban öt pont a hátránya a Leverkusen mögött, és bár a Lazio elleni párharcot még megfordítja, az nem mutat jól, hogy Tuchel a 43. tétmeccsén már a tizedik vereségét szenvedte el. Pláne, ha megemlítjük, hogy elődje, Julian Nagelsmann majdnem kétszer annyi mérkőzésen, nyolcvannégyen szedett össze tíz zakót.

Olvasói sztorik