Nemzetközi foci

Hat gólig meg sem állt az Arsenal, kiütötte a városi riválist

Julian Finney/Getty Images
Julian Finney/Getty Images

Az Arsenal labdarúgócsapata vasárnap délután 6-0-ra gázolt át a West Ham Uniteden a Premier League 24. fordulójában. Utoljára 1935-ben nyert idegenben hat gólt rúgva az együttes, vagyis joggal nevezhetjük történelmi eredménynek is.

A hazaiak fél órán át tartották a tempót, William Saliba azonban gólt fejelt szögletből, majd az első félidő hajrájában három további gólt (!) szerzett az Arsenal. Bukayo Saka kiharcolt és értékesített egy büntetőt, majd Gabriel Magalhes fejelhetett szabadon egy szabadrúgást követően, Leandro Trossard pedig egy okos csavarással zúzta szét a West Ham álmait a pontszerzésről.

Térfélcsere után sem csak gurigázott a pályán az Arsenal, a 63. percben pedig újra meglett a gyümölcse a játéknak. A végig rendkívül gyenge baloldali védelem mögül kibújva Saka lőtt újabb gólt, a 6-0-s végeredményt pedig három perccel később Declan Rice egy távoli bombával állította be.

Győzelmével pontszámban beérte a Manchester Cityt Mikel Arteta csapata, azonban a címvédő egy találkozóval kevesebbet játszott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik