Nemzetközi foci

Betelt a pohár Belgiumban, nagy szigorításba kezdenek a szurkolók miatt

Johan Eyckens / Belga / AFP
Johan Eyckens / Belga / AFP

Elege lett a belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokságnak (Pro League) abból, hogy rendszeresen félbeszakadnak a mérkőzések, ezért szigorít a szabályzatán, adta hírül a Sporza.be.

A liga vezérigazgatója, Lorin Parys egy interjúbanelárulta, hogy az elmúlt hetekben tapasztaltakat nem tolerálhatják, veszélyeztetik a reputációt, a szurkolók biztonságát és a mérkőzések zavartalan lefolyását is.

A jövőben minden olyan klubot megbüntetnek, amelynek szurkolói miatt félbe kell szakítani egy mérkőzést. Ezeknek a kluboknak három idegenbeli meccsére nem mehetnek majd ki a szurkolói. Egy visszaeső csapatnál pedig háromról ötre ugrik ez a szám (visszaesőnek számít mindegyik klub, amellyel 12 hónapon belül megesik ez).

„Őszintén szólva egy kicsit szemben áll ez az eredeti hozzáállásunkkal, mert mi nem idegenbeli és hazai drukkerekben gondolkodunk egy stadion nézőtere kapcsán. Néhány ember viszont csak eljátssza, hogy szurkoló, ezért kénytelen vagyunk cselekedni” – mondta Parys a döntés kapcsán.

A Sporza cikke arra is kitér, hogy a belügyminisztérium is tárgyal róla, hogy milyen szigorításokat lehetne bevezetni a vandalizmus megállítására.

Olvasói sztorik