Nemzetközi foci

Egy héttel Mohamed Szalah kritizálása után kinevezték a szövetségi kapitányának

MOHAMMED MAHJOUB / AFP
MOHAMMED MAHJOUB / AFP

Az egyiptomi válogatottsági gólrekordert, Hosszam Hasszant nevezték ki az egyiptomi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának.

Rui Vitoriát azután rúgta ki a szövetség, hogy már a nyolcaddöntőben kiesett csapatával az Afrikai Nemzetek Kupájában Elefántcsontpart ellen. Hasszan igazi sportági legendának számít, 1985 és 2006 között több mint 170 alkalommal szerepelt az egyiptomi válogatottban, amelynek színeiben több mint 68 gólt szerzett. Edzői pályafutását az egyiptomi al-Maszrinál kezdte, és a jordán válogatottat is irányította.

Érdekesség, hogy Hosszam Hasszan élesen bírálta a válogatott sztárjátékosát, Mohamed Szalahot, amiért sérülése után azonnal Liverpoolba utazott. Elmondása szerint ennek rossz pszichológiai üzenete van, ezért ő nem adott volna rá engedélyt. A jövőben gyakorolhatja majd ezt a szigort, miután átvette a feladatot.

Hasszan mellett egyébként ikertestvére, Ibrahim Hasszan is a stáb tagja lesz csapatigazgatóként. A korábbi kiváló csatár nem titkolta, hogy már korábban is álmodozott erről a szerepről, de eddig nem vették számításba. A kritikusok felhívták a figyelmet Hasszan heves természetére, mivel 2016-ban rövid időre letartóztatták egy fotós megtámadásáért, illetve tavaly pénzbüntetést kapott egy VAR monitor összetöréséért is.

Kapcsolódó
Csak egy korábbi Vidi-edző jelentkezett be a 2019-es Afrika Kupa-győztes kispadjára
„Vannak olyan erősségeim, amelyek másoknak nincsenek” – jelentette ki Bernard Casoni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik