Nemzetközi foci

„A West Ham egyáltalán nem tiszteli az egyesületünket és a játékosát sem”

MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az Olympique Lyonnais labdarúgócsapata panaszt tett a FIFA-nál, miután nem sikerült az átigazolási időszak utolsó napján szerződtetnie Szaid Benrahmát.

A West Ham Uniteddel minden megegyezett már a klub és úgy tűnt, minden időben elkészül, azonban az angolok hibát követtek el azzal, hogy nem jelentették időben az átigazolást a nemzetközi szövetségnek. Már annyira előrehaladott állapotban tartott az átigazolás, hogy Benrahma megkapta a francia csapat melegítőjét és készen állt az ilyenkor szokásos fotózásra és a szerződése aláírására.

A West Ham el is ismerte, hogy hibázott, de ez nem vigasztalja a Lyont, amely így önhibáján kívül elesett az üzlettől. A francia egyesület honlapja egy felháborodott hangvételű közleményben tudatta, hogy lépéseket tesz a történtek kapcsán.

„Míg az Olympique Lyonnais minden adminisztratív adatot bevitt az erre hivatott FIFA-platformra (FIFA TMS), addig a West Ham a legalapvetőbb technikai eljárást sem indította el a maga részéről az OL ismételt felszólításai és folyamatos kölcsönös telefonos kommunikáció ellenére sem. Az angol klub részéről érthetetlen ez a viselkedés és súlyos kérdéseket vet fel.

Az Olympique Lyonnais mélyen sajnálja ezt a helyzetet és a döntést, ami azt mutatja, hogy a West Ham egyáltalán nem tiszteli az egyesületünket és a játékosát sem. A klub fenntartja magának a jogot, hogy minden szükséges eljárást végrehajtson a tranzakció későbbi érvényesítéséhez, és szükség esetén felelősséget vállaljon a West Ham

– áll a franciák beszámolójában.

Benrahmát egyébként ötmillió euróért vette volna kölcsön a Lyon, később pedig opciója lett volna 15 millióért végleg kivásárolni a szerződéséből.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik