Nemzetközi foci

Dárdai nem kímélte bújócskázó játékosait a kupakiesés után

Maja Hitij / Getty Images
Maja Hitij / Getty Images

3-1-re kikapott otthon, így a negyeddöntőben befejezte szereplését a Hertha BSC a Német Kupában, amely a szintén másodosztályú Kaiserslautern ellen bukott el a sorozatban. Dárdai Pál vezetőedző fiai közül ezúttal a nemrég a magyar válogatottat választó Márton lépett pályára, aki kezdőként egy félidőt kapott.

Dárdai a meccs után azt mondta, hogy az első félidőben összeszedett kétgólos hátrányt követően nem nagyon maradt veszítenivalójuk, de hiába a helyzetek, képtelenek voltak sokáig betalálni. Pedig, ha a szünet után jön a szépítés, a közönséget is felrázhatták volna, ez azonban elmaradt, az edző szerint azért, mert fizikálisan elnyomták a csapatát.

Túl sokan voltak lassúak a csapatban. Nem szereztük meg a második labdákat, nem álltunk bele a párharcokba. Akiknek a játékot kellett volna szervezniük, elbújtak, nem kérték a labdát. Ha ilyen a testbeszéded, biztosan nem játszanak meg a többiek

mondta Dárdai, akinek olyan érzése volt egyesekkel kapcsolatban, mintha bújócskáztak volna.

A koronavírusos megbetegedése után visszatérő, a második félidőre beálló Fabian Reese úgy értékelt, hogy amit képes volt a csapat az első félidőben nyújtani a tömött lelátók előtt, az alapján meg is érdemelték a kiesést.

A Herthának azért is fáj különösen a kiesés, mert a Német Kupa döntőjét rendre a berliniek stadionjában rendezik.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik