Nemzetközi foci

Az újra rúgatott tizenegyes is kimaradt, majd jött egy megsemmisítő panenkázás

Stuart Franklin/Getty Images
Stuart Franklin/Getty Images

A Fortuna Düsseldorf labdarúgócsapata bejutott tovább kedd este a Német Kupa elődöntőjébe, miután tizenegyesekkel legyőzte a St. Paulit.

Az események ismeretében viszonylag ironikus, hogy a rendes játékidőben esett két gól is büntetőből esett. Először a leshatárról kiugró Vincent Vermeijt kaszálta el a hazaiak kapusa, majd Tanaka Ao rúgta ki Philipp Treu lábát. Mivel mindkét tizenegyesből gól született, jöhetett a hosszabbítás, amelyben Tanaka jóvá tette volna a hibáját, miután kicsúszott a kapus kezéből a labda. Csakhogy a 121. percben egy fejessel kiegyenlített a St. Pauli, ezzel beállítva a 2-2-es végeredményt.

Tizenegyespárbaj döntött, amelyben a düsseldorfi kapus, Flórián Kastenmeier három bekapott gól után már semmit sem engedett be. Először Maurides Roque Junior lövését hárította, majd annak a Marcel Hartelnek is, aki a rendes játékidőben még értékesítette a büntetőjét. Csakhogy Kastenmeier elhagyta a vonalat és újra lövették Hartellel a tizenegyest. Hiába váltott irányt Hartel, megint a kapus nyerte a párharcot, a csatárnak pedig a hosszabbításban is volt egy őrült nagy lehetősége, amit kapu fölé durrantott.

Hartel drámája után jött Krisztosz Tzolisz és egy panenkázós tizenegyessel kiejtette a St. Paulit.

A Fortuna Düsseldorf sikerével bejutott a kupa elődöntőjébe, amire 1996 óta nem volt példa.

Olvasói sztorik