Utolsó tánc lefújva: Ronaldo nem játszik Messiék ellen

Pedig elsőre jó ötletnek tűnt, sőt egyenesen grandiózusnak!

Pedig elsőre jó ötletnek tűnt, sőt egyenesen grandiózusnak!

Cristiano Ronaldo és Lionel Messi hosszú éveken át rivalizált egymással a spanyol bajnokságban és a Bajnokok Ligájában a Real Madrid, illetve a Barcelona játékosaként, majd mindketten otthagyták Spanyolországot. Ronaldo a Real Madridból a Juventushoz igazolt, aztán visszatért a Manchester Unitedbe, végül 2023 januárjában kikötött a szaúdi al-Nasszrnál.

Messi 2021 nyarán hagyta el a Barcelonát a Paris Saint-Germain kedvéért, majd a kétéves franciaországi kaland után az MLS-ben szereplő Inter Miami játékosa lett.

Az MLS idei rajtja előtt az Inter Miami a Riyadh Season Cup nevű minitorna keretein belül két szaúdi csapattal is összeméri erejét: az egyik az al-Hilal – amely a sérült Neymar nélkül is győzni tudott 4-3-ra az immár Luis Suárezt is soraiban tudó Miami ellen –, a másik pedig az al-Nasszr, vagyis minden adva volt, hogy összejöjjön egy újabb Ronaldo–Messi-csata, amelyet az utolsó táncként harangoztak be.

Egészen szerdáig: a szaúdi klub ugyanis bejelentette, hogy Ronaldo sérülés miatt nem játszik az Inter Miami ellen.

Pedig a portugál klasszis nagy formában van, 18 bajnokin 20 gólt szerzett, így vezeti a szaúdi bajnokság góllövőlistáját, igaz, csapata hét ponttal van lemaradva az első helyezett al-Hilaltól.