Nemzetközi foci

Suárez megszerezte első gólját az Inter Miamiban, amely kikapott szaúdi ellenfelétől

Fayez NURELDINE / AFP
Fayez NURELDINE / AFP

Luis Suárez megszerezte első gólját új csapatában, az Inter Miamiban, amely végül 4-3-ra elvesztette a szaúdi al-Hilal elleni felkészülési meccset.

Az al-Hilal remek akció végén szerzett vezetést, a szerb Sergej Milinkovic-Savic finom mozdulattal tálalt honfitársa, Mitrovic elé, aki nem is hibázta el a helyzetet.

A 13. percben már 2-0-ra vezetett a szaúdi csapat, az Inter Miami védője, Allen felszabadítás helyett lekészítette lövésre a labdát al-Hamddannak, aki pont olyan erővel küldte kapura a labdát, hogy az a vetődő kapus keze mellett, a kapufát érintve becsorgott.

A 34. percben szépített a Jordi Albával, Busquetscel, Messivel és Suárezzel felálló Miami, az uruguayi csatár első gólját lőtte új klubjában.

Az al-Hilal azonban még a szünet előtt visszaállította a kétgólos különbséget, a brazil Michael a rosszul kimozduló kapust megelőzve fejelt a hálóba, majd Cristiano Ronaldo gólörömét utánozva ünnepelt.

Messi egy nagyon magabiztos tizenegyessel faragott a hátrányból,

majd egy perccel később Ruízt indította, akit két védőt megbolondítva lőtt szép gólt.

A végén mégis az al-Hilal örülhetett: a lecserélt Messi éppogy lepacsizott a társakkal, amikor a korábban a Barcelonában és a Zenitben is megfordult Malcom fejesgóljával a szaúdiak kialakították a 4-3-as végeredményt.

Az Inter Miami szeptember 21. óta nem nyert, azóta hét tét- és négy felkészülési meccset játszott, de ezeken nem járt sikerrel. Az MLS 2024-es idénye február 22-én rajtol.

Olvasói sztorik