Nemzetközi foci

Újabb nagy veszteség érte a Barcelona futballcsapatát

PAU BARRENA / AFP
Joao Félix a keddi edzésen bokaszalag-sérülést szenvedett
PAU BARRENA / AFP
Joao Félix a keddi edzésen bokaszalag-sérülést szenvedett
Szegény ember az ág is húzza, gondolhatják az FC Barcelona szurkolói: azok után, hogy két héten belül három komoly vereséget is szenvedett a csapat, most pár hétre elveszítette egyik csatárát is.

A katalánok előbb a Real Madridtól szenvedtek 4-1-es vereséget a Szuperkupa döntőjében, majd múlt szerdán hosszabbítás után 4-2-re kikaptak az Athletic Bilbaótól és kiestek a Király-kupából, szombaton pedig otthon kaptak egy ötöst a Villarrealtól (3-5).

A történtek után az edző, Xavi bejelentette, hogy az idény végén távozik, mert úgy érzi, a csapatnak változásra van szüksége, és ő ezt ezzel szeretné elősegíteni.

Szerdán az Osasuna következne a bajnokságban, azonban biztosan Joao Félix nélkül, a portugál csatár ugyanis a keddi edzésen bokaszalag-sérülést szenvedett, így határozatlan ideig nem léphet pályára.

A klub ugyan arról nem számolt be, hogy meddig nem számíthat a támadóra, de egy ilyen sérülésből való felépülés – a súlyosságának függvényében – általában két-három héttől 12 hétig is eltarthat.

Félix ebben a szezonban alapember volt a Barcában, 28 tétmérkőzésen lépett pályára (20 alkalommal kezdőként), hét gólt és öt gólpasszt jegyzett.

Kapcsolódó
Xavi bejelentése után már ömlenek is a lehetséges utódjelöltek
Portugál csúcsedző, spanyol csodatevő és házon belüli fiatal feltörekvő is a listán szerepel.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik