Nemzetközi foci

Az FA Kupában is ontja a gólokat a magyar válogatott által kiszemelt csatár

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

A Blackburn Rovers a Wrexham elleni 4-1-es győzelemmel jutott a legjobb 16 közé az FA Kupában.

A meccsen a Wrexham szerzett vezetést, a negyedosztályú klub – amelynek két hollywoodi színész, Rob McElhenney és Ryan Reynolds a tulajdonosa – Cannon nevéhez méltó (magyarul ágyút jelent) lövésével kellemetlenkedett egy sort.

Aztán az első félóra letelte után gyorsan fordított a másodosztályú Blackburn, előbb a magyar válogatott által is figyelt (nagyapja révén játszhatna nálunk honosítottként) Sammie Szmodics egyenlített, majd Gallagher használta ki, hogy a Wrexham kapusa teljesen feleslegesen futott ki a 16-oson kívülre. Szmodics az első félidő hosszabbításában is lőtt egy gólt, majd nem túl elegáns módon jelezte a Wrexham-szurkolóknak, hogy el lehet csöndesedni.

A mostani duplával 28 éves Szmodics már ötgólos az FA Kupa idei kiírásában, mert az előző körben mesterhármast jegyzett a Cambridge United ellen.

A végeredményt Tronstad állította be, akinek a megpattanó lövése a léc alá vágódott.

Szmodicsra visszatérve: a Championship góllövőlistáját 16 góllal vezető csatár korábban kijelentette, hogy az ír válogatottban szeretne szerepelni, de a debütálásra még nem került sor. Nos, a németországi Eb előtt a magyar és az ír csapat megmérkőzik egymással, úgyhogy nem kizárt, hogy azon a találkozón láthatjuk majd testközelből is.

FA Kupa, 4. forduló:

Blackburn Rovers (II. osztályú) – Wrexham (IV.) 4-1 (3-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik