Nemzetközi foci

Klopp potenciális jelölt lehet a Bayern Münchennél

Paul ELLIS / AFP
Jürgen Klopp az egyik legkeresettebb edző lesz a piacon
Paul ELLIS / AFP
Jürgen Klopp az egyik legkeresettebb edző lesz a piacon
Manuel Neuer, a Bayern München labdarúgócsapatának német világbajnok kapusa szerint Jürgen Klopp egyértelműen esélyes a bajor együttes edzői posztjára, de azt is el tudja képzelni, hogy szövetségi kapitányként helyezkedjen el a jövőben.

A 37 éves kapus egy szurkolói találkozón megjegyezte, hogy a Liverpool jelenlegi menedzsere híres, tapasztalt, taktikai tudása is kiváló, éppen ezért elismert a szakmában.

Mindenképpen potenciális jelölt lehet a Bayern Münchennél a későbbiekben

– mondta az 56 éves Kloppról, aki pénteken jelentette be, hogy csaknem kilenc év után a szezon végén távozik posztjáról.

Ugyanakkor a korábban a Borussia Dortmund és a Mainz együttesét is irányító edző kiemelte, hogy szeretne szünetet tartani.

Neuer szerint Klopptól függ, hogy mikor veheti át a Bayern München irányítását, vagy bármelyik másik klasszis csapatét.

„Lehet, hogy már nem szeretne mindennapos munkát végezni, így azt is el tudom képzelni, hogy egy nap valamelyik válogatott szövetségi kapitánya legyen” – fogalmazott a 117-szeres válogatott kapus.

Thomas Tuchelnek, a német bajnokság második helyén álló Bayern jelenlegi edzőjének 2025-ig szól a szerződése, míg Julian Nagelsmannak a nyáron a németországi Európa-bajnoksággal véget ér a megbízatása a német válogatottnál.

(MTI)

Kapcsolódó
Klopp a legbecsületesebb döntést hozta meg, de alaposan feladta a leckét a Liverpoolnak
Sikeres edzőnek hosszú az árnyéka – a vezetésnek igyekeznie kell, ha nem akarja, hogy a klub legújabb kori sikerszériája kifulladjon.
Olvasói sztorik