Nemzetközi foci

Máris röpködnek a nevek, közülük kerülhet ki Klopp utódja a Liverpoolnál

Oli Scarff / AFP
Oli Scarff / AFP

Jürgen Klopp bejelentette, hogy mivel úgy érzi, már nem tudná olyan intenzitással végezni a munkáját, mint azt szeretné, így a szezon végén, közel kilenc év után távozik a Liverpool vezetőedzői posztjáról. A klubnál további változások is lesznek, a szakmai stáb is elköszön, valamint a téli átigazolási szezont követően új sportigazgató után is nézhet a Pool.

Nem telt bele sok időbe, és már be is indultak a találgatások arról, ki lehet Klopp utódja, a legtöbb lapban pedig a klub korábbi játékosának, a csapattal Bajnokok Ligáját nyert Xabi Alonsónak a neve bukkan fel.

A 42 éves Alonso 2017-ben zárta le játékospályafutását, utána a Real Madrid utánpótlásában, majd a Real Sociedad B csapatánál helyezkedett el, 2022 októbere óta pedig a Bayer Leverkusent irányítja. A német csapatot látványosan összekapta, ebben a szezonban veretlen a Leverkusen, amely vezeti a Bundesligát, hibátlan mérleggel vette az Európa Liga csoportkörét, és a Német Kupában is talpon van még.

Ronny Hartmann / AFP Xabi Alonso jelenleg a Bayer Leverkusen vezetőedzője.

A BBC cikke szerint esélyes a jelenleg a Brightont irányító Roberto De Zerbi kinevezésére van, de több lap is megemlíti azt a Pep Lijnderst, aki jelenleg Klopp stábjának a tagja, és akinek ugyan a távozását bejelentette a Pool, de a közlemény külön kiemeli, hogy vezetőedzői karriert építene a jövőben. Felmerült a német válogatottal az Eb végéig megállapodó Julian Nagelsmann, a jelenleg Szaúd-Arábiában dolgozó klubikon, Steven Gerrard, és a Tottenham Hotspurt irányító Ante Postecoglou neve is.

A Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool vezeti az angol bajnokságot, továbbjutott az Európa Liga-csoportjából, döntős a Ligakupában és versenyben van az FA Kupában is.

Olvasói sztorik