Nemzetközi foci

Griezmann kihagyott büntetője is belefért a Sevilla ellen

Flor Tan Jun/Getty Images
Flor Tan Jun/Getty Images

Az Atlético Madrid csütörtök este 1-0-ra legyőzte a Sevillát Memphis Depay góljával, ezzel bejutott a legjobb négy közé a Király Kupában.

Már a 26. percben előnybe kerülhetett volna a hazai csapat, amikor Marcao szerelési kísérlete után Nahuel Molina a földre került. Antoine Griezmann állt a labda mögé a tizenegyesnél, de elcsúszott és csúnyán kapu fölé lőtt.

A játék képe nem hozott meglepetést, az Atletinél volt sokat a labda, miközben a Sevilla beállt védekezni. Az első félidőben egyetlen kapura lövése volt a vendégeknek, de térfélcsere után jöttek a nagyobb helyzetek a madridiaktól. Olyannyira, hogy Griezmann és Depay is betalált, csak éppen les miatt nem lett érvényes egyik találat sem. Végül Ángel Correa villanása döntött, egy az egyben megverte Marcaót, a középre lőtt labdájára pedig júl érkezett Depay.

Azonnal kitámadt a Sevilla, volt is lehetősége pontrúgásból egyenlíteni, de Sergio Ramos egy hajszállal lemaradt a csúsztatásról, Depay pedig túlcselezte magát egy kontra végén, így maradt az 1-0-s eredmény. Pedig az utolsó percben felcsillant a remény, amikor Erik Lamelának becsúszott Pablo Barrios, de a VAR felvételeinek vizsgálata után visszvonta a büntetőtt Hernández Hernández játékvezető.

Az elődöntőben az Atleti mellett a Real Sociedad, az Athletic Bilbao és a Mallorca érdekelt még.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik