Nemzetközi foci

„Néha ilyen különleges a foci” – bemutatta Szalai Attilát az új csapata

scfreiburg.com
scfreiburg.com

Online sajtótájékoztató keretein belül bemutatta Szalai Attilát új csapata, az SC Freiburg.

A magyar válogatott hátvéd kevés játéklehetőséghez jutott a Hofffenheimben, a Freiburg elleni mérkőzésen pedig tudta, hogy a meccs után már nem is utazik el, mivel épp ebbe a klubba igazol.

A sportigazgatónk is nyilatkozta, hogy nem mindennapi esemény volt ez így, hogy még Hoffenheim-szerelésben érkeztem ide, aztán pedig már Freiburg-ruházatban távoztam. Ilyen a foci, néha ilyen különleges történetek is megtörténnek

– mondta az esetről Szalai, aki vasárnap óta új csapattársaival gyakorol.

A beilleszkedésről elmondta, hogy jól halad, amiben az is segíti, hogy ellenfélként bár, de ismerik, ráadásul Sallai Rolanddal is jó barátok, így mindketten örülnek annak, hogy napról napra együtt készülhetnek. Mint mondta, már a Freiburg megkeresésekor azonnal beszéltek.

„Csak megerősíteni tudott a döntésemben, nagyon sok pozitívumot, jó dolgokat mondott a klubról, legyen szó akár a keretről, az edzői stábról vagy a körülményekről. Úgy gondolom, hogy minden top itt, minden adva van, hogy a játékosok a maximumot kihozzák magukból.”

Kitért rá, hogy azért is kereste meg a klub, mivel belső védő poszton többen is sérüléssel, problémákkal küzdenek. Kérdésre válaszolva hangsúlyozta: örül neki, hogy egyre több magyar futballista játszik jó bajnokságokban és csapatokban, mert mindez erősítést jelent a magyar válogatott számára.

Örülök neki, hogy Dárdai Marci végül úgy döntött, hogy a magyar válogatottat szeretné erősíteni, és annak is, hogy Yaakobishvili Antal rendszeresen szerepet kap egy spanyol első osztályú csapatban, szerintem fantasztikus dolgok ezek

– foglalta össze Szalai Attila a gondolatait.

A nyári németországi Európa-bajnokság kapcsán azt is megjegyezte, hogy a magyar válogatott csapatkapitány-helyetteseként nagyon pozitívan látja a jövőt.

Kapcsolódó
Dárdai Márton a szívére hallgatva döntött a válogatottságról
A Hertha német utánpótlás-válogatott védője végleges elhatározásra jutott.
Olvasói sztorik