Nemzetközi foci

A rasszista balhé után zárt kapus büntetést kapott az olasz focicsapat

Gabriele MENIS / ANSA / AFP
Gabriele MENIS / ANSA / AFP

Zárt kapus büntetést kapott az Udinese, amelynek szurkolói a Serie A legutóbbi fordulójának rasszista bekiabálásokkal inzultálták Mike Maignant, a Milan francia kapusát.

Maignan először a negyedik játékvezetőnek jelezte, hogy a lelátóról többször is huhogtak neki, amikor a labdáért ment. Miután a huhogás folytatódott, a meccs közel tíz percre félbeszakadt, mivel a kapus levonult a pályáról, és végül csapattársai unszolására folytatta a játékot.

00:41-nél látható, ahogy Maignan lemegy a pályáról:

Az eset után rengetegen kiálltak a 28 éves kapus mellett, az Udinese pedig azonosított, majd örökre kitoltott egy szurkolót, akiről bebizonyosodott, hogy rasszista mondatokat kiabált.

Az olasz szövetség sportbírósága kedden úgy döntött, hogy az Udinesének a következő hazai bajnokiját – február 3-án a Monza látogat a Bluenergy Stadionba – nézők nélkül kell lejátszania. Az indoklásban az szerepel, hogy a meccset kétszer is meg kellett szakítani a rasszista bekiabálások miatt, és bár ezek leginkább az ultrák szektorából érkeztek, a többség nem határolódott el tőlük.

21 forduló után a Milan a 3., az Udinese a 16. az olasz bajnokságban.

Olvasói sztorik