Nemzetközi foci

Nincs megoldás a rasszizmusra? – kiállt a futballvilág a Milan kapusa mellett

Gabriele MENIS / ANSA / AFP
Mike Maignan nem viselte el a szurkolók verbális bántalmazását
Gabriele MENIS / ANSA / AFP
Mike Maignan nem viselte el a szurkolók verbális bántalmazását
Az AC Milan fordulatos meccsen, 3-2-re nyert az Udinese otthonában olasz labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának szombati játéknapján. A találkozót az első félidő közepén tíz percre félbe kellett szakítani, mert a hazai szurkolók rasszista jelzőkkel szidták Mike Maignan-t, a milánóiak francia kapusát, emiatt csapata levonult a pályáról.

A mérkőzésen a Milan szerzett vezetést Ruben Loftus-Cheek góljával, a hazaiak az első félidő hajrájában Lazar Samardzic révén egyenlítettek, majd a második félidő közepén Florian Thauvin találatával a vezetést is megszerezték. A Milan azonban nagy hajrát nyitott, a 83. percben Luka Jovic egyenlített, a 93. percben pedig Noah Okafor megszerezte a győztes találatot is (2-3).

Ami a rasszista botrányt illeti, Maignan mellett kiálltak a futballvilág szereplői. A PSG klasszisa, Kylian Mbappé támogatásáról biztosította válogatottbeli csapattársát.

Mindannyian veled vagyunk, Mike. Még mindig ugyanazok a problémák, és még mindig nincs megoldás. Ami sok az sok! Nem a rasszizmusra!

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke szerint a futballban vagy a tágabb értelemben vett társadalomban semmiféle diszkriminációnak nincs helye.

„Az Udinében és Sheffieldben lezajlott események teljesen elfogadhatatlanok, az érintett játékosokat támogatom” – fogalmazott közleményében. Arra is utalt, hogy az Udinese-Milan mérkőzés mellett Angliában is hasonló botrány történt, ott a Coventry középpályása, Kasey Palmer azzal vádolta meg a Sheffield Wednesday szurkolóit, hogy zaklatták a másodosztályú bajnokin.

Az Arsenal korábbi támadója, Ian Wright megosztotta a videót, amelyen Maignan és milánói csapattársai lesétálnak a pályáról, és így kommentálta:

Pontlevonásra van szükség, a bírságok értelmetlenek.

Olvasói sztorik