Nemzetközi foci

Szalah sérülése súlyosabb a vártnál

Fareed Kotb / ANADOLU / Anadolu via AFP
Fareed Kotb / ANADOLU / Anadolu via AFP

Mohamed Szalah az Egyiptom-Ghána Afrika Kupa-meccs első félidejében szedett össze egy combsérülést, amely a legfrisseb hírek szerint a vártnál súlyosabb.

A Liverpool oldala azt írja, az egyiptomi szélső szerdán visszatér klubjához, hogy megkezdje az intenzív rehabilitációs programot. Az ESPN szerint elképzelhető, hogy Szalah már nem játszhat az Afrika Kupán, de a legoptimistább forgatókönyv alapján az elődöntőben pályára léphet – feltéve, hogy eljut odáig a csapata. A Premier League-ben éllovas klubja pedig február közepéig biztosan nem számíthat rá, legkorábban talán február 24-én játszhat a Luton elleni bajnokin.

Egyiptom három ponttal zárta a csoportkört, miután az utolsó fordulóban 2-2-t játszott a Zöld-foki Köztársaság ellen. Pedig a 90+3. percben még úgy tűnt, Mosztafa Mohamed révén kicsikarja a győzelmet Egyiptom, ám a 90+9. Teixera egyenlített.

A csoport másik meccsén is 2-2 lett a vége, úgy, hogy Mozambik a 90. perc után szerzett gólokkal mentett pontot Ghána ellen. Ez azt jelenti, hogy a Zöld-foki Köztársaság és Egyiptom nyolcaddöntős, a négyszeres győztes Ghána viszont két pontjával nem biztos, hogy befér a legjobb négy csoportharmadik közé.

Hétfőn az A csoport küzdelmei is befejeződtek, innen Egyenlítői Guinea és Nigéria ment tovább 7-7 ponttal, az utolsó körben Egyenlítői Guinea ellen 4-0-s vereséget szenvedett Elefántcsontpart viszont mindössze három pontot kapart össze, így még izgulhat, hogy ez elég lesz-e a nyolcaddöntőhöz. A csoport utolsó helyén a pont nélkül záró Bisseau Guinea végzett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik