Nemzetközi foci

Benzemával menekülne meg a nagy szégyentől a hétszeres francia bajnok

AFP
Karim Benzema akár haza is térhet Szaúd-Arábiából
AFP
Karim Benzema akár haza is térhet Szaúd-Arábiából
Amióta távozott egykori csapatától, az Olympique Lyon nem tudott bajnoki címet nyerni, így a franciák tárt karokkal várnák vissza Karim Benzemát. Kérdés, hogy a szaúdi bajnokságból elvágyódó klasszisra lesz-e elég pénz.

A lyoni nevelésű csatár 1997 és 2009 között szerepelt a francia együttesben, amellyel 2004 és 2008 között zsinórban négy bajnokságot nyert, szerzett 2007–08-ban egy Francia Kupát, és két hazai szuperkupát (2006, 2007).

Miután megvásárolta a Real Madrid, a Lyon nem jutott már vissza a csúcsra, a hétszeres bajnoknak azóta három ezüstéremre futotta.

A 97-szeres francia válogatott támadó a Real Madridban kiteljesedett, öt Bajnokok Ligája-cím mellé négy spanyol aranyérmet is begyűjtött a csapattal, majd tavaly elfogadta a szaúdi al-Ittihad ajánlatát. Ott azonban fél év után betelt a pohár, egyre inkább úgy tűnik, nem kér a továbbiakban a helyi bajnokságból – múlt pénteken tizenhét napos késéssel (!) tért vissza szabadságáról.

Ugyanakkor azt nem tudni, hol folytathatja. A francia RMC Sport úgy tudja, hogy az Olympique Lyon januárban megpróbálja visszaszerezni, bár egyértelmű, hogy pénzügyi szempontból ez elég nagy kihívás.

Rá is férne a Lyonra az erősítés, a csapat ugyanis 18 forduló után négy győzelemmel és négy döntetlennel, azaz 16 ponttal a 16., osztályozót jelentő helyen szerénykedik jelenleg.

Kapcsolódó
Vad ötletek és sztárnevek is felmerültek a Chelsea csatárproblémáira
Nkunku sérült, Osimhen drága, de ötletben nincs hiány.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik