Nemzetközi foci

Vad ötletek és sztárnevek is felmerültek a Chelsea csatárproblémáira

Sergei SUPINSKY / AFP
Roberto Firmino vagy Karim Benzema?
Sergei SUPINSKY / AFP
Roberto Firmino vagy Karim Benzema?
Érdekes teóriával állt elő az angol sajtó, amely szerint elképzelhető, hogy a gólínségben szenvedő Chelsea a szaúdi bajnokság felé fordul, és fél évre megpróbálja elcsábítani az arab világból elvágyódó Roberto Firminót vagy Karim Benzemát.

A 21 meccsén mindössze 31 pontot szerző, és a Premier League tabelláján csupán 9. helyen szerénykedő londoniak a szezon során 35 gólig jutottak a bajnokságban úgy, hogy a nagy reményekkel igazolt, de sérüléssel bajlódó Christopher Nkunkura ki tudja, mikor számíthatnak.

Mauricio Pochettino menedzser és a Chelsea a hosszabb szünetet (a csapat legközelebb 23-án lép pályára a Ligakupa-elődöntő visszavágóján) arra próbálja felhasználni, hogy felmérje az átigazolási piac lehetőségeit.

Pihenést kell adnunk a játékosoknak és a stábnak, mert most nagyon mozgalmas időszakon vagyunk túl. Fel kell lélegezniük egy kicsit, erre hasznos lesz ez a szünet

– mondta Pochettino.

„Három napra elutazom a családomhoz Spanyolországba, jót tesz nekem is a változás, bár a telefonom nem kapcsolhatom ki. A nap 24 órájában elérhetőnek kell lennem arra az esetre, ha a sportigazgató vagy a tulajdonosok bármi miatt megkeresnének. Tudom, hogy a futballban mindig történhet valami. De őszintén szólva jobban szeretném, ha nem csörögne a telefonom.”

A Telegraph azt írta, a klub hosszabb ideje figyeli a Napoli nigériai válogatott csatárát, Victor Osimhent, de a profit és a fenntarthatóság szabályait szem előtt tartva most nincsen 120 millió fontja arra, hogy szerződtesse.

Ugyanakkor a Chelsea-nek meg kellene fontolnia annak lehetőségét, hogy rövid távra kölcsönjátékost szerezzen, például a Szaúd-Arábiából elvágyódó Roberto Firmino vagy akár Karim Benzema személyében.

Firmino hajlandó visszatérni a Premier League-be, miután elveszítette helyét az al-Ahli kezdőcsapatában: a Liverpool korábbi támadója mindössze három gólt szerzett 19 szaúdi mérkőzésén.

A Marca szerint Benzema még lépett is, a francia támadó ugyanis szabadsága lejártával nem tért vissza az al-Ittihadhoz, így Marcelo Gallardo edző száműzte az első csapatból.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik