Nemzetközi foci

Cristiano Ronaldo: Már most erősebbek vagyunk a francia ligánál

AFP
AFP
A portugál sztár szerint az elmúlt egy évben annyit fejlődött a szaúdi Pro League, hogy egy topligát már le is hagyott.

A futballvilág tekintete ismét egy kicsit Szaúd-Arábiára szegeződött, ugyanis a sztárigazolások után megvan az első nagy név, aki távozott: Jordan Henderson mindössze fél év után kérte a szerződése felbontását az al-Ettifaknál, és már alá is írt az Ajaxhoz. A döntése nem túl jó reklám a szaúdi ligának, az igazoláshullámot beindító Cristiano Ronaldo azonban egy dubaji eseményen épp arról beszélt, mennyit erősödött a bajnokság az elmúlt egy évben, mióta ő megérkezett az al-Nasszr csapatához.

A szaúdi bajnokság nem rosszabb a Ligue 1-nél, sőt versenyképesebb is. Már most erősebbek vagyunk a francia bajnokságnál

– mondta a portugál, aki a legtöbb gólt szerezte 2023-ban.

A 39. életévét február elején betöltő Ronaldo nem először hasonlította valamelyik európai ligához a szaúdi bajnokságot, korábban tett már olyan kijelentést, hogy a portugál pontvadászatnál erősebb a Pro League, amely szerinte rövidtávon belül felér majd az európai topligák szintjére. De alighanem Lionel Messinek is üzent, amikor kijelentette, hogy az MLS-nél biztosan sokkal erősebb a szaúdi bajnokság.

Cristiano Ronaldónak 44 meccsen 38 gólja van eddig az al-Nasszr csapatában.

Kapcsolódó
Közleményt adott ki az egyiptomi szövetség, ennyit kell kihagynia Mohamed Szalahnak
A liverpooli támadó a második csoportmeccsen hagyta el fájdalmas arccal a pályát. Kiderült, mennyire súlyos a helyzet.
Olvasói sztorik