Nemzetközi foci

Az Arsenal gólja után már a meccs közben közleményt adott ki a Premier League

Ben Stansall / AFP
Ben Stansall / AFP

Az Arsenal megszakította a rossz sorozatát és négy nyeretlen tétmeccs után újra győzni tudott, ráadásul meggyőző különbséggel: Mikel Arteta csapata hazai pályán 5-0-ra verte a Crystal Palace-t a Premier League 21. fordulójában. Ugyan az Arsenal egy mérkőzéssel többet játszott riválisainál, de nyomást helyezett a többiekre, a Manchester Cityt pontszámban beérte, a Liverpooltól pedig jelenleg két ponttal van csak elmaradva.

Az első félidőben a pontrúgások hozták meg az áttörést a hazai csapatnak, a 11. percben Rice sarokrúgása után Gabriel a védőjét is elnyomva fejelt a kapuba, majd a 37. percben ismét a brazil védő fejelt kapura – a vendégek eredménytelenül reklamálták, hogy akadályozták a kapust –, a labda pedig Dean Henderson, a Palace kapusáról pattant a hálóba.

A második gól kapcsán a Premier League még a meccs közben kiadott egy közleményt, miszerint a visszajátszások alapján öngólnak ítélik a találatot.

Ha lett volna bármi reménye a Palace-nak, az hamar elszállt a második félidő elején, amikor Trossard is betalált. A legvégén még a csereként beállt Martinelli szerzett két nagyon hasonló gólt, a 94. és a 95. percben volt eredményes, így kiütés lett a vége.

A kamera egyébként elcsípte, hogy Graham Potter, a Brighton és a Chelsea korábbi menedzsere is ott volt a lelátón, ami be is indította a találgatásokat Roy Hogdson, a Crystal Palace vezetőedzőjének helyzete kapcsán. A vendégdrukkerek kritikus felirattal jelezték, hogy elégedetlenek azzal, amerre tart a csapat.

Kapcsolódó
Cristiano Ronaldo: Már most erősebbek vagyunk a francia ligánál
A portugál sztár szerint az elmúlt egy évben annyit fejlődött a szaúdi Pro League, hogy egy topligát már le is hagyott.
Olvasói sztorik