Nemzetközi foci

„Csak a győzelem számít, a többi lényegtelen” – a Juve edzője nem ájult el csatára varázslatos duplájától

Emilio Andreoli / Getty Images
Emilio Andreoli / Getty Images

A Juventus könnyedén, 3-0-ra legyőzte a vendég Sassuolo együttesét kedden este, az olasz labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának zárómérkőzésén. A torinói csapat az első félidőben Dusan Vlahovic két bombagóljával komoly előnyhöz jutott, a második félidőben pedig könnyedén őrizte az eredményt, majd a hajrában Federico Chiesa találatával lezárta az összecsapást.

A második helyen álló Juventus ezzel két pontra csökkentette hátrányát az Internazionaléval szemben. Massimiliano Allegri csapata a legutóbbi hat tétmeccsét megnyerte és 18 gólt szerzett ezeken, miközben csak hármat kapott, így a DAZN meg is kérdezte a vezetőedzőt, jól érzi-e magát most a bőrében.

Ez nem az élvezetről szól. A futballban csak a győzelem számít, a többi lényegtelen

mondta Allegri, aki kiskanállal mérte a dicsérő szavakat Vlahovic kapcsán is.

„Fejlődik. A múltkor a Frosinone ellen volt egy nagyon rossz fél órája, kétségbeesetten próbálkozott. Ez az érettség hiányának jele volt, elbeszélgettem vele. Ezúttal sokkal nyugodtabb volt, nem vitatkozott annyit a játékvezetővel, de dolgoznia kell még azon, hogy a jövőben is elkerülje ezeket a hibákat” – mondta a vezetőedző.

A szerb csatár egyébként még nem volt ilyen formában, mióta a Juventushoz igazolt: a legutóbbi négy bajnokin benne volt legalább egy gólban, három találata és két gólpassza volt ebben az időszakban. Hasonló sorozata (az hat mérkőzésen át tartott) legutóbb 2021 végén, még a Fiorentina játékosaként volt.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik