Nemzetközi foci

„Messi már elkezdett a háttérbe húzódni, de a futballvilág még mindig őt választja”

JUAN MABROMATA / AFP
JUAN MABROMATA / AFP

A nemzetközi sajtó egyöntetűen meglepetésként értékeli, hogy nem a favoritnak tartott, a Manchester Cityvel többek között BL-győztes és angol bajnok Erling Haaland, hanem Lionel Messi nyerte a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) Év játékosa-szavazását. A legjobb női futballista a spanyol válogatottat tavaly nyáron világbajnoki címig vezető Aitana Bonmatí lett.

Nagy-Britannia:
The Sun: „Sokakat sokkolt Londonban, hogy Lionel Messi a szavazáson legyőzte Erling Haalandot”.

Daily Mirror: „Haaland és Mbappé is nagyszerű évet tudhat maga mögött, ennek fényében nem lehetett azzal számolni, hogy a futballikon (Messi) viszi haza a trófeát”.

Spanyolország:
Marca: „Szürreális eredményhirdetés… És egy nagy durranás: még mindig Messi a legjobb. A televíziós közvetítés képei elég furcsák voltak, sem Haaland, sem Mbappé, sem Messi (a három döntős) nem volt ott Londonban”.

As:

Messi nyerte minden idők legvitatottabb díját. Erling Haaland volt a nagy favorit, de ismét Messi lett a király

Mundo Deportivo: „Aitana Bonmatí és Leo Messi uralják a világot.”

Argentína:
La Nación: „Lionel Messi már elkezdett a háttérbe húzódni, de a futballvilág még mindig őt választja”.

Clarín: „Hihetetlen szavazás, amelynek a végén Lionel Messit koronázták a világ legjobbjává”.

Olé: „Kétségtelen, hogy ezúttal váratlan volt Messi győzelme. Miamiban maradt, mivel már elkezdődött a felkészülés. Onnan mosolygott egy bizarr helyzetben: úgy lett a világ legjobbja, hogy nem európai ligában játszik. Ez a díj egy ráadás”.

Olaszország:
Gazzetta dello Sport: „Még mindig Messi a legjobb”.

Ausztria:
Kurier: „Meglepő végeredményt hozott az Év játékosa-választás. Nem az egyértelmű esélyes Erling Haaland, hanem Lionel Messi kapta a díjat hétfőn este Londonban.

A rekorder argentin már nyolcadszor nyert, de a mostani sikernek kissé furcsa az utóíze

Svájc:
Blick: „Messi kitüntetése meglepetés, Erling Haaland volt a favorit. Különösen azért váratlan ez, mert a 2022-es világbajnokság már nem számított bele ebbe a versengésbe”.

Olvasói sztorik