Nemzetközi foci

A spanyol élvonal listavezetőjével hozták hírbe a fiatal magyar focistát

David Pintens / Belga Mag / AFP
David Pintens / Belga Mag / AFP

A belga másodosztályban igen jó szezont futó Vancsa Zalán a játékával felkeltette a spanyol elsőosztályban éllovas Girona érdeklődését. Minderről a több külföldi oldalon is publikáló Bocsák Bence számolt be az X-oldalán, de hasonlóról írt a csakfoci.hu is, amely szerint a holland Sparta Rotterdem is figyeli a 19 éves játékost. A Girona és a Lommel is a City Grouphoz tartozik.

A hírek szerint nagyobb valószínűsége annak, hogy Vancsa a nyárig marad a Lommelnél, ahol abban bíznak, feljutáshoz segíti a csapatot. A Lommel jelenleg ugyan a hetedik, de mindössze öt ponttal van lemaradva az első helyen álló Beerschottól, eléggé sűrű a mezőny első fele a Challnger Pro League-ben. A másodosztályból az első kettő automatikusan feljut, a 3-6. csapatok pedig rájátszásban vesznek részt.

Ami igazán jó hír, az az, hogy a Gironánál a vezetőedző és a sportigazgató is szeretné a csapat soraiban tudni Zalánt, a Rotterdamnál pedig szintén a vezetőedző javasolta, hogy folytassa náluk a pályafutását. Természetesen a spanyol élvonal nagyon nagy dolog lenne, el is játszottunk már a gondolattal, de mindig kikérjük a fiam ügyeit intéző angol ügynökség véleményét is

– mondta a 19 éves futballista édesapja, Vancsa Miklós az M1-nek és hozzátette, abban reménykednek, hogy a nyári átigazolási időszakban több lehetőség között kell majd dönteniük.

Vancsa Zalán is nemrég nyilatkozott az M1-nek a helyzetéről. Azt mondta, most elsősorban arra koncentrál, hogy a tavasszal jól teljesítsen, mert ha feljut a Lommel, az a csapatnak és neki is jó. Elárulta azt is, hogy

voltak érdeklődők a téli átigazolás folyamán, de úgy véli, ha kitart a jó formája és sok lehetőséget kap, akkor nyáron még több megkeresésre számíthat, illetve a belga élvonal is nagyot dobna a pályafutásán.

Minden héten egyeztet a vezetőedzővel és a sportigazgatóval, akik elmondása szerint meg vannak elégedve a teljesítményével. Havonta pár napot a klubnál töltenek a partnerklub Manchester City képviselői is, akiktől szintén pozitív visszajelzéseket kapott.

Az egyszeres magyar válogatott Vancsa eddig öt gólt szerzett és három gólpasszt a belga másodosztályú szezonban. A csapat legutóbbi bajnokiján is betalált.

Kapcsolódó
Bejelentkeztek a válogatott védőjéért, Marco Rossi is támogatná a váltást
Lang Ádámot törökországi csapat szemelte ki magának.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik